Dubrovčani opet na vrhu Superlige - Miho Simović

 TONČI PLAZIBAT Cropix
Stolnoteniska Superliga, 8. kolo

Starr nije igrao dva susreta i podnio žalbu, Libertas Marinkolor slavio u derbiju i trenutno preuzeo vrh

Donat slavio u neizvjesnom dalmatinskom derbiju
Piše: Siniša BožićObjavljeno: 20. veljača 2023. 15:48

Nije prošlo puno vremena od nastavka sezone kod stolnotenisača, a već je zaiskrilo. U 8. kolu Superlige vodeća momčad lige, varaždinski Starr, gostovala je kod GSTK Zagreb i Pule, ali susreti se nisu igrali. Sporna je registracija indijskog igrača, Starr je pokrenuo žalbeni postupak, a daljnje odluke bit će na natjecateljskoj komisiji HSTS-a.

Trenutnu situaciju dočekao je Libertas Marinkolor i preuzeo vrh, a po drugi put ove sezone svladali su STK Zagreb. Dubrovčani su slavili lakše od očekivanog (3:0) i udaljili Zagrepčane od moguće borbe za naslov prvaka. Jedini meč koji je ponudio neizvjesnost bio je onaj Simovića i Peteka, gdje je iskusniji Dubrovčanin nadoknadio 1:2 u setovima i slavio s 3:2 (6, -7, -8, 11, 8). Dosad su igrali četiri puta i međusobni omjer je 2-2. Simović je oba puta slavio ove sezone, a svi njihovi međusobni okršaji završili su u petom setu. U ostalim mečevima Čipin je s 3:0 svladao Zlatkova, a Japec s 3:0 Juzbašića. Libertas je u ovom kolu bio bolji i od Donata (3:0) gdje su ispustili set u cijelom susretu, a STK Zagreb je prilično uvjerljivo slavio na gostovanju u Splitu (3:0) gdje nisu ispustili niti set.

Zato je sve frcalo u dalmatinskom derbiju gdje je Donat slavio u gostima kod Splita (3:2). Zadrani su ovom pobjedom izjednačili na tablici sa Splićanima i pritom im uzvratili za poraz iz prvog dijela sezone (3:0). Gosti su poveli preko Zubčića koji je s 3:2 (-6, 3, 8, -8, 7) svladao D. Zeljka. Split se vratio na krilima Bakača i I. Zeljka. Obojica u bili uvjerljivi u svojim dvobojima, Bakač je s 3:0 svladalo Mijatovića, a I. Zeljko s 3:0 Ražova. No, preokret je najavio Mijatović, koji je s 3:2 (-7, 7, -7, 7, 5) pobijedio D. Zeljka, a dva boda je osigurao Zubčić nadigravši Bakača s 3:1.

Pula se lako obračunala s Mihovljanom (3:0), a vrijedi istaknutu prvi nastup i pobjedu Mrkića u Superligi. Mladi Puljanin je s 3:2 bio bolji od Strbata. Mihovljan je gostovao i kod GSTK Zagreb, a sve je završeno u ekspresnom roku (3:0). Za razliku od prvog njihovog dvoboja, kada su Zagrepčani slavili tek u petom susretu, ovog puta je sve prošlo glatko za domaćina.

Požega je šestu pobjedu upisala protiv Dugog Sela (3:0). Jedina neizvjesnost je bila u meču Maglića i Lozušića, gdje je potonji poražen u fiksu petog seta (-9, 8, 5, -9, 10).

Mnogo intenzivniji meč igrao se u Osijeku u kojem je Vodovod slavio nad Dugim Selom tek nakon petog meča. Osječani su nastupili bez bolesnog Ukrajinca Kozhemiakina, a priliku je dobio mladi Jurković, kojem je ovo bio superligaški debi. Domaćin je poveo preko Baneka koji je s 3:0 svladao Draguna, a potom je uslijedio niz Dugoselčana. Lozušić je s 3:2 (4, -6, 2, -4, 7) pobijedio Mihaljevića, a Belić je s 3:0 bio bolji od Jurkovića. No, tu je i bio kraj nadanjima za goste. Banek je s 3:1 svladao Lozušića, a za kraj Mihaljević je s 3:0 nadigrao Draguna.

a je pobijedila Marn (3:2) i Sušac (3:1), dok je jednu pobjedu pridodala Gojković svladavši Matijašec (3:1).

SUPERLIGA (m), 8. KOLO: GSTK Zagreb - Starr nije igrano, Pula - Mihovljan 3:0, Libertas Marinkolor - Donat 3:0, Split - STK Zagreb 0:3, Požega - Dugo Selo 3:0, Pula - Starr nije igrano, GSTK Zagreb - Mihovljan 3:0, Split - Donat 2:3, Libertas Marinkolor - STK Zagreb 3:0, Vovood - Dugo Selo 3:2;
POREDAK: Libertas Marinkolor 12-1, STK ZGareb 10-3, Starr 11-0, GSTK Zagreb 8-4, Pula 8-4, Požega 6-6, Donat 4-9, Split 4-9, Vodovod 4-8, Dugo Selo 1-11, Mihovljan 0-13.

Linker
27. travanj 2024 00:57