Hrvatska reprezentacija, vodstvo HSTS-a i članovi STK Libertas Marinkolor na Stradunu

 TONČI VLAŠIĆ/DUBROVAČKI VJESNIK
HRVATSKA - AUSTRIJA

Stolnotenisači na prijemu kod gradonačelnika Dubrovnika, u palači najavili važan meč u lovu na Europsko prvenstvo

Hrvatska seniorska reprezentacija po prvi put gostuje u Dubrovniku
Piše: Siniša BožićObjavljeno: 24. siječanj 2023. 19:57

Ususret kvalifikacijskoj utakmici Hrvatska-Austrija za Europsko prvenstvo u stolnom tenisu, koja se igra u Sportskoj dvorani u Gospinom polju, u utorak je u palači Sponza organiziran prijem za igrače hrvatske reprezentacije i čelnike Hrvatskog stolnoteniskog saveza, kojem je prisustvovao i gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković.

- Zaista je velika čast biti domaćin reprezentaciji. Nadam se da će značajan broj sugrađana i doći na utakmicu. Nakon realizacije nove multifunkcionalne sportske dvorane u Gospinom polju Dubrovnik će redovito moći biti domaćin brojnim svjetskim natjecanjima pa tako i stolnom tenisu. Zahvalio bih se svima, a posebno našem Stolnoteniskom klubu Libertas Marinkolor koji cijeli niz godina osvaja najznačajnije nagrade u Hrvatskoj, promovira ovaj sport, privlači mlade ljude i ima odlično uigranu ekipu - rekao je gradonačelnik Mato Franković.

Hrvatska stolnoteniska reprezentacija prvi će put zaigrati u Dubrovniku, istaknuo je predsjednik Hrvatskog stolnoteniskog saveza Zoran Primorac, te dodao da očekuje dobar rezultat u ovoj kvalifikacijskoj utakmici za Malmo.

- Dodijeljena nam je čast da budemo prvi od pet domaćina ovih utakmica. Od dvorane smo napravili lijepu arenu i u srijedu očekujemo dobar ambijent na utakmici - kazao je predsjednik STK Libertas Marinkolor Goran Raspopović.

Gradonačelnik Franković u ovoj je prigodi i kratko zaigrao stolni tenis s hrvatskim reprezentativcem Andrejom Gaćinom, a potom i s predsjednikom Hrvatskog stolnoteniskog saveza Zoranom Primorcem, a potom mu je direktor HSTS-a Renato Čengić poklonio dres reprezentacije.

Linker
06. lipanj 2023 15:55