Dobar start na EP-u - Filip Zeljko

 ETTU
STOLNI TENIS

Stolnotenisači pobjedom praktički osigurali osminu finala EP-a, Hana Arapović korak do velikog iznenađenja

Piše: Siniša BožićObjavljeno: 10. rujan 2023. 18:12

Naši stolnotenisači uspješno su startali na ekipnom Europskom prvenstvu, koje se igra u Malmöu.

U prvom susretu skupine E Hrvatska je s 3:0 nadigrala Švicarsku i praktički potvrdila plasman u osminu finala. Iz svake skupine dalje idu dvije ekipe, a preostaje još susret s Austrijom (ponedjeljak, 13.00).

Taj meč je i prije početka prvenstva okarakteriziran kao ključan za konačan poredak u skupini, a s njima smo se susreli u nedvnim kvalifiakcijama baš za ovo Euro. U prvom susretu u Dubrovniku smo slavili 3:2, u uzvratu izgubili 3:0, ali treba znati da u oba susreta ekipe nisu bile kompletne. Austrijancima je u prvom susretu nedostajao prvi reket Robert Gardos. U uzvratu su oni bili kompletni, a naša reprezentacija je nastupila bez prva dva igrača, a priliku je dobio junior Leon Benko. Ovog puta ulozi će biti i veći, jer prvo mjesto bi vjerojatno donijelo i lakši ždrijeb u osmini finala.

Poraz koji spada u rubriku očekivano jer je riječ o jednoj od najjačih europskih reprezentacija, koja je u Švedskoj među glavnim favoritima za zlato. No, usprkos jačini suparnica naše djevojke su pružile dobru igru. Pogotvo Hana Arapović koja je zamalo iznenadila bivšu europsku prvakinju Elizabetu Samaru, 26. igračicu svijeta i 6. u Europi. Naša 19-godišnja stolnotenisačica je vodila 2:1 u setovima, a potom je kod 2:2 imala prednost od 8:6. No, 34-godišnja iskusna Rumunjka je uspjela okrenuti susret u svoju korist. Njih dvije su se susrele na EP-u 2021. i tada je Arapović pružila odličnu igru, vodila 2:1 i diktirala tempo igre. No, tada naša mlada stolnotenisačica na kraju nije bila blizu pobjedi kao u nedjelju.

Preostaje susret sa Slovenijom, koji je i prije početka prvenstva označen kao ključan. U slučaju pobjede naše djevojke će izboriti osminu finala. Hrvatice su favoritkinje, ali to će trebati pokazati i u areni. Susret se igra u utorak, 12. rujna, u 13 sati.


Stolnotenisači, skupina E

HRVATSKA - ŠVICARSKA 3:0

Gaćina - Stoll 3:0 (8, 7, 6)

Pucar - Hardmeier 3:0 (5, 4, 3)

Zeljko - Osiro 3:2 (8, 9, -8, -7, 4)


Stolnotenisačice, skupina B

HRVATSKA - RUMUNJSKA 0:3

Jeger Majstorović - Szocs 0:3 (-8, -9, -7)

Arapović - Samara 2:3 (-7, 5, 8, -7, -8)

Rakovac - Dragoman 0:3 (-6, -8, -8)

Linker
18. rujan 2024 12:07