Prema legendarnom Hrvatu nazvan je i Memorijalni međunarodni turnir ”Antun Tova Stipančić”
 

 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
TOVA U MUZEJU

U Šangaju će se prikazati dokumentarac o legendarnom Hrvatu koji je osvojio 27 europskih i svjetskih medalja

‘Riječ je o prvom dokumentarcu ikad snimljenom o velikom Antunu Tovi Stipančiću‘
Piše: HinaObjavljeno: 10. studeni 2023. 17:35

Ususret 100-godišnjici Svjetske stolnoteniske federacije te prvog Svjetskog stolnoteniskog prvenstva, u Svjetskom muzeju stolnoga tenisa u Šangaju prikazat će se uskoro dokumentarni film o Antunu Tovi Stipančiću, osvajaču 27 europskih i svjetskih medalja.

Kako je priopćeno iz produkcijskog tima taj će se dokumentarac pod nazivom “TOVA – najbolja ruka, najlošiji lakat”, kao prvi dokumentarac o tom velikom svjetskom šampionu iz Hrvatske, prikazivati i na dalje u tom Muzeju i to trajno, jer riječ je o svjetskom prvaku i viceprvaku u stolnom tenisu, trostrukom europskom i višestrukom državnom prvaku.

Što se muzeja u Šangaju tiče, odlukom Međunarodne stolnoteniske federacije, jedinstveno upravno tijelo pet kontinentalnih federacija sa 227 nacionalnih stolnoteniskih organizacija, Svjetski muzej stolnog tenisa otvoren je u Šangaju, a dio stalnog postava Muzeja bit će u Antun Tova Stipančić. kroz dokumentarni film u kojem o njemu govore svjedoci Tovina vremena, veći broj poznatih sportskih djelatnika, kao i višestruki svjetski prvak Istvan Jonyer. Film prati Tovin životni put od rođenja u Dugoj Resi, do prerane smrti.

Hrvatska publika film još nije vidjela, osim što je u Dugoj Resi predstavljen videospot pjesme "Bijela loptica", vodeće glazbene teme filma i službeni trailer, a i cijeli film pretpremijerno za uži krug suradnika, pokrovitelja i sponzora filma. Produkcijski tim priželjkuje da nacionalnu premijeru filma TOVA bude na narednom Pulskom filmskom festivalu, a sam producent Petar Ćurić kaže da i on za to „navija“, jer da je film značajan i za hrvatski sport i za opću hrvatsku kulturu.

"Riječ je o prvom dokumentarcu ikad snimljenom o velikom Antunu Tovi Stipančiću, Pula je naš najstariji filmski festival i jedan je od najstarijih u Europi i logično bi bilo da se TOVA premijerno prikaže u Puli“, kazao je Ćurić.

Linker
10. studeni 2023 17:36