Stolnotenisačice dr. Časla korak do novog naslova prvakinja

 HSTS
STOLNI TENIS

Zagrebački dr. Časl juri prema novom naslovu prvakinja, Petrinjkama važna pobjeda u borbi za ostanak

Mladost uzvratila Varaždinu za poraz iz prvog dijela sezone
Piše: Siniša BožićObjavljeno: 19. veljača 2023. 17:41

Prvakinje iz Dedića nastavile su niz i ostvarile 12 pobjedu ove sezone.

Dr. Časl je u 8. kolu Superlige uvjerljivo slavio nad Varaždinom (3:0) i mlađahnim TIS-om (3:0) te stavio ruku na novi pehar prvakinja. Ništa iznenađujuće s obzirom na jačinu ekipe i dominaciju svih ovih sezona. Prvi pratilac im je Zagreb (9-3) i moguće Aquaestil (7-3), koji ima i dva susreta manje. Zagrepčanke je predvodila nezaustavljiva Luksemburžanka Ni Xia Lian, koja ove sezone ne zna za poraz te je slavila u svih 11 susreta. Srebrnjak ima tek jedan poraz (11-1), a Cakol dva (13-2).

Varaždin je na proputovanju kroz Zagreb upisao i poraz i na Savi. Varaždinke su za razliku od dvoboja u Dedićima bile jače za Skočilović, ali to im nije pomoglo protiv Mladosti. Jako važan meč bio je na otvaranju susreta gdje je Borovec s 3:2 svladala Skočilović. Petek je Varaždinkama donijela dvije pobjede, ali to nije bilo dovoljno za ukupnu pobjedu. Tomić je s 3:0 bila bolje Franović, dok je u odlučujućem susretu Ćosić s 3:0 nadigrala Skočilović. Zagrepčanke su uzvratile gošćama za poraz iz prvog dijela sezone (3:2), a zanimljivo da je i tada Mladost bolje otvorila. Borovec je tada svladala Petek, ali na kraju im to nije previše pomoglo jer su Varaždinke preokrenule.

TIS je nakon Dedića također gostovao na Mladosti i pritom popravio omjer pobjeda i poraza ovog vikenda. Mladost je povela na krilima Ćosić, koja je s 3:0 svladala Zajec, da bi potom uslijedio niz ekipe iz Savske. Vukelić je bila bolja id Borovec (3:1) i Ćosić (3:1), a Švarc od Tomić (3:1) za sedmu pobjedu ove sezone.

Drugoplasirani Zagreb je ovo kolo upisao dvije pobjede i obje na gostovanju . Slavili su kod Bjelovara (3:0) i Mladosti iz Petrinje (3:1). Nešto malo više uzbuđenja bilo je u Petrinji, gdje je Štriga izgubila u fiksu petog seta od Gojković, ali Tubikanec i Rebić su ostalo riješile ekspresno. S ove dvije pobjede Zagrepčanke drže drugo mjesto na tablici.

Mladost je do četvrte pobjede ove sezone stigla protiv Jaske (3:2). Važna dva boda za Petrinjke u borbi za ostanak u superligaškom društvu. Prvi njihov međusobni okršaj, krajem rujna, je bio neizvjesniji, isto se igralo pet mečeva, ali i tada su slavile Petrinjke. Ove subote najveći obol dala je Murat, koja je pobijedila Marn (3:2) i Sušac (3:1), dok je jednu pobjedu pridodala Gojković svladavši Matijašec (3:1).

Jaska nije dobila što je htjela u dvoboju s Mladosti iz Petrinje, ali zato su očekivano slavili u gostima kod Bjelovara (3:1).

U poretku Dr. Časl juri prema novom naslovu, a za ostala mjesta će se još voditi neizvjesna borba. Zagreb je na 9-3, TIS je na 7-5, Mladost i Varaždin 6-6, dok Aquaestil ima 7-3, ali i dva susreta manje od konkurencije. U donjem dijelu tablice je isto gužva, Mladost Petrinja je sedma s 4-8, Jaska 3-9, a Vrsar na 4-6, ali i dva susreta manje. I dok je očigledno kako Bjelovar, koji ne zna za pobjedu ove sezone (0-12), napušta superligaško društvo, za izbjegavanje devetog mjesta vodit će se neizvjesna borba.

Superliga (Ž), 8. kolo: Mladot Petrinja - Jaska 3:2, Bjelovar - Zagreb 0:3, dr. Časl - TIS 3:0, Mladost - Varaždin 3:2, Bjelovar - Jaska 1:3, Mladost - Zagreb 1:3, Mladost - TIS 1:3, dr. Časl - Varaždin 3:0
Poredak: dr. Časl 12-0, Zagreb 9-3, TIS 7-5, Mladost 6-6, Varaždin 6-6, Aquaestil 7-3, Mladost Petrinja 4-8, Jaska 3-9, Vrsar 4-6, Bjelovar 0-12

Linker
14. travanj 2024 02:11