REUTERS
SVE JE OKRIO NJEZIN BRAT

STRAŠNA TRAGEDIJA POTRESLA SVIJET SPORTA, SAD U ŠOKU Aktualna svjetska prvakinja na vrhuncu karijere počinila samoubojstvo, imala je samo 23 godine

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. ožujak 2019. 09:24

Američka biciklistica Kelly Catlin počinila je samoubojstvo u petak u Kaliforniji u 23. godini života. Vijest o smrti potvrdio je Američki biciklistički savez, a njezin brat Colin otkrio je putem Facebooka da je riječ o samoubojstvu.

"Moja sestra Kelly je sinoć počinila samoubojstvo. Ona je jedina osoba s kojom sam dijelio cijeli svoj život, i strašno će mi nedostajati", napisao je na Facebooku Colin Catlin.

Catlin je bila trostruka i aktualna svjetska prvakinja u ekipnom dvoranskom biciklizmu, a na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine osvojila je sa SAD-om ekipnu srebrnu medalju.

Zasad nema nikakvih informacija o tome što je vrhunsku sportašica, svjetsku prvakinju koja je tri godine zaredom (2016. - 2018.) osvajala Svjetsko dvoransko prvenstvo nagnala na takav čin. Uz sve sportske uspjehe, studirala je matematiku na prestižnom Standfordu, a bila je i talentirana violinistica.

Nedavno je javno progovorila kako se bori s usklađivanjem brojnih obaveza te da joj naporan ritam pričinjava sve veće probleme u svakodnevnom životu.

U podužem članku koji je sama napisala usporedila je svoju svakodnevnicu prepunu obaveza sa 'žongliranjem noževima'. Više informacija dao je nakon smrti njezin trener Charlie Townsend koji je objavio kako se Catlin još prije dva mjeseca pokušala ubiti.

"Posljednjih nekoliko mjeseci je bila u teškoj situaciji. Morala je prestatati trenirati nakon potresa mozga ove zime, teško se nosila sa cijelom situacijom, mučila ju je depresija, a imala je i strašne glavobolje. U siječnju je prvi put dignula ruku na sebe, a obitelji i kolegama ostabila je dugačak e-mail u kojoj je sve objasnila. Napisala je da ne može zaustaviti crne misli i strašno se povukla u sebe. Čim smo dobili e-mail pozvali smo policiju i oni su je u posljednji čas spriječili da si već tada oduzme život", objasnio je Townsend.

Izrazi sućuti i podrške obitelji stižu sa svih strana.

"Kelly je bila više od sportašice i zauvijek će ostati dio američke biciklističke obitelji. Svi smo sada uz njene najbliže, strašno će nam svima nedostajati", oprostio se ovom porukom od višestruke prvakinje predsjednik Američkog biciklističkog saveza Rob DeMartini.

Od Catlin se oprostila i njezina biciklistička ekipa Rally UHC Cycling.

- Njezin odlazak strašno nas je pogodio. Izgubiti tako nevjeroatnu i mladu osobu je jako teško. Kelly je bila naša prijateljica i timski kolega. Iskrena sućut njezinoj obitelji i svima koji su je imali sreće poznavati.

Linker
04. svibanj 2024 17:52