CROPIX
PROTIV SRBIJE SE MORA BOLJE

STRUČNI KOMENTAR PRVOG NASTUPA HRVATSKE UOČI EURA Lino Červar možda malo 'pili naopako', ali zapravo i ne znam čime bi trebao biti zadovoljan...

Ima i razloga za optimizam. Raduje povratak Duvnjaka koji djeluje spremno, a na vratima se iskazao Pešić koji je po meni trenutno možda i naš prvi golman.
Piše: Alvaro NačinovićObjavljeno: 07. siječanj 2018. 09:48

U nezadovoljstvu Line Červara nakon utakmice protiv Crne Gore bilo je možda malo “piljenja naopako”, no, kada analiziramo cijeli susret ne znam ni čime bi naš izbornik trebao biti zadovoljan.

Previše oscilacija

Utakmica u Splitu bila je važna. Igrači su osjetili atmosferu pune dvorane i to je korisno kao i pozitivan rezultat koji su ostvarili, no osim nekoliko individualnih poteza i nekoliko akcija, nismo vidjeli puno toga što nas je moglo oduševiti. U cijeloj utakmici ni jedan naš gol nije stigao s pozicije lijevog vanjskog igrača, kontre su bile malobrojne i neuvjerljive. No, ima i razloga za optimizam. Raduje povratak Duvnjaka koji djeluje spremno, a na vratima se iskazao Pešić koji je po meni trenutno možda i naš prvi golman.

Govorilo se uoči utakmice o skrivanju nekih aduta što nikako ne isključujem kada je Lino u pitanju, ali bilo je previše oscilacija, previše individualnih grešaka osobito u drugom dijelu kada su igrači na terenu djelovali kao da su izašli na istrčavanje. Crna Gora se pokazala solidnom reprezentacijom, ali ništa više od toga. Uspjeli su nas pritisnuti, ali i oni su igrali malo pod „ručnom“ zbog čega je ogled u Splitu uistinu bio prijateljski bez onog pravog natjecateljskog naboja što je u konačnici dodatno doprinijelo ležernosti nastupa pojedinih igrača.

Vori je djelovao umorno

Prigodu je u utakmici dobila većina igrača s klupe, no, sasvim je jasno da će u našoj udarnoj postavi ponovno glavnu riječ voditi neki iskusni igrači. Stalno govorimo o pomlađivanju reprezentacije, ali velikih promjena u kosturu ekipe nema. Vori je igrač ogromnog znanja i iskustva kojeg obožavam, ali u Splitu je u nekoliko trenutaka djelovao umorno i upitan je njegov učinak osobito u obrani koja bi trebala biti naš forte. Gojun i Musa djeluju spremno, ali činjenica da imamo puno specijalista za obranu, odnosno napad i da ćemo igrati s dvije izmjene, traži žestoko uigravanje. Vjerujem da će Lino to uspjeti uskladiti jer o tome će uvelike ovisiti naš učinak.

Drugi problem koji se stalno ističe su igrači poput Kopljara i Stepančića koji u godini što je iz nas u svojim klubovima nisu bili u glavnim rolama, kojima nedostaje minuta na parketu što se vidjelo i protiv Crne Gore. Nije u pitanju samo forma već i samopouzdanje, a to se stječe samo dobro odigranim partijama.

Imamo izbornika koji dobro zna što radi i vremena da se sve kockice poslože kako bi uistinu djelovali kao ekipa, ali hoće li to biti dovoljno za posao koji nas čeka vidjet ćemo na određeni način već protiv Srbije.

Linker
02. svibanj 2024 16:13