SPEKTAKL NA CVJETNOM

SVJETSKI KUP SOKOL MARIĆ 2016. Najjača žena svijeta obara ruke po Zagrebu

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. svibanj 2016. 13:32

Egle Vaitkute, litavska policajka te 18 x europska i 14 x svjetska prvakinja u obaranju ruke ovaj vikend je u Zagrebu povodom Svjetskog kupa Sokol Marić 2016 gdje planira pokazati, ne samo nadmoć nad suparnicama u službenom dijelu natjecanja, već i prema muškim izazivačima iz publike, koji će se moći oprobati kako bi osvojili vrijednu novčanu nagradu u slučaju pobjede nad pripadnicom „nježnijeg spola“

Related content

Ovo veliko natjecanje koje će se održati na zagrebačkom Cvjetnom trgu, u subotu 7. svibnja 2016. godine od 11 sati komentirao je i organizator Aleksandar Jakovac, predsjednik hrvatskog saveza za obaranje ruke: „Sokol Marić 2016 organiziran je po najvišim svjetskim standardima. Javno vaganje i prijave na 17. katu Westina, koji je ujedno i službeni hotel natjecanja, s panoramskim pogledom na cijeli Grad, novčane nagrade, tv produkcija, live streaming na portalu jutarnji.hr, hostese, mažoretkinje... ukratko sve što je potrebno kako bi se održao jedan vrhunski event.“

Uspjeli smo nadmašiti prošlogodišnji event, ističe Jakovac te dodaje kako je, što se tiče najboljih svjetskih obarača, odaziv iznimno velik te su skoro svi svjetski prvaci idućeg vikenda u Zagrebu gdje se očekuje u tijeku dana oko 50.000 posjetitelja.

Svjetski kup Sokol Marić 2016 organiziran je pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, gradonačelnika Grada Zagreba te Svjetskog saveza za obaranje ruke te je najviša razina sportskog natjecanja u profesionalnom obaranju ruke. Glavni sponzor tvrtka je Sokol Marić uz koju su u projekt uključeni i Jamnica sa svojim izotoničnim napitkom „Jamnica Prosport“ i The Ballroom uz medijske pokrovitelje Jutarnji list, Antenu, Narodni, Gold FM i Enter.

Ovogodišnja novost je da će se, zbog velikog interesa, ali i promocije ovog sve popularnijeg sporta, oformiti i kategorija „početnika“ gdje će se moći natjecati međusobno u istoj težinskoj kategoriji svi amateri na lijevu i desnu ruku gdje će najbolji od njih osvojiti titulu pobjednika Svjetskog kupa za početnike, što je više nego dobar podstrek za početak bavljenja ovim vrlo zahtijevnim sportom.

Svjetski kup Sokol Marić će se održati odvojeno za lijevu i desnu ruku po sljedećim kategorijama:

1. Juniori – open (-18 godina, jedna težinska kategorija)

2. Žene – open (jedna težinska kategorija)

3. Početnici – open (jedna težinska kategorija za sve koji nisu nastupili do sada na profesionalnim turnirima)

4. Seniori -70kg,78kg,86kg,95kg i 95+kg

5. Open (8 najboljih iz svih težinskih kategorija)

Obitelj Kogl – Križevci, Hrvatska (Dražen (48), europski i svjetski master prvak (70kg), supruga Blaženka, prvakinja Hrvatske, kći Mihaela (16), prvakinja Hrvatske i sin Marko (17), prvak Hrvatske te osvajač brončane medalje na europskom prvenstvu za juniore). Prošlogodišnji osvajači zlatnih i srebrnih medalja na Svjetskom kupu Sokol Marić, Dražen i Marko, svakako ove godine žele obraniti medalje na domaćem terenu.

Related content

Matthias Schlitte Popaj (29 godina, 69 kg) - Njemačka

Jedan od najeksponiranijih obarača ruke današnjice. Težak 69 kg, s najvećim opsegom podlaktice na svijetu (46 cm) s obzirom na tjelesnu težinu. Deseterostruki prvak Njemačke zbog impozantnog izgleda i vrhunskih sportskih rezultata izrazito je medijski popularan. Obaranjem ruke počeo se baviti sa 17 godina te je postupno stigao do juniorske i seniorske titule prvaka Njemačke. Dugogodišnji je reprezentativac koji osim njemačkog govori i engleski,španjolski, ruski i švedski jezik. Trenutno u top tri na svijetu u svojoj kategoriji.

Related content

Mirtaleh Aslanov (31 godina, 142 kg) – Azerbajdžan

Europski prvak u super teškoj kategoriji impozantnih gabarita (142 kg, biceps 53 cm). Trenutno u top tri svjetska obarača ruke. Zaposlen kao zaštitar u azerbajdžanskoj avio kompaniji.

Related content

Josip Poleš (40 godina, 120 kg) – Brnaze, Hrvatska

Gorostas iz Sinjske krajine. Višestruki prvak Hrvatske u super teškoj kategoriji. Visina 207 cm, tjelesna masa 120 kg. Među najvećim dlanovima obaranja. U prilog tezi kako je dosta toga u genetici, govori i podatak kako Josip dolazi iz obitelji u kojoj je jedan od sitnije braće, a za ujka Ivana Ivkovića legenda kaže kako se taj 10-erostruki prvak SAD-a u hrvanju, 30-tih godina prošloga stoljeća jedini smio pohrvati s legendarnim All Caponeom čiji je bio znanac dok je živio u Chicagu.

Related content

Related content

ITINERER NATJECANJA

7.5.2016. – SUBOTA

11:00 – 17:30 sati – svečano otvorenje Svjetskog kupa, kvalifikacije i finala svih kategorija osim 95+kg. (live streaming + TV produkcija)

17:30 – 18:30 sati – završnica 95+kg i apsolutna kategorija. (live streaming + TV produkcija)

Više informacija na www.obaranje-ruke.hr

Linker
23. travanj 2024 17:27