Anton Glasnović
 Vlado Kos / Cropix / Vlado Kos / CROPIX
STRELJAŠTVO

SVJETSKI KUP U TRAPU Antonu Glasnoviću falila dva “goluba” do finala

Piše: HinaObjavljeno: 18. kolovoz 2019. 12:38

Hrvatski strijelci Anton Glasnović, Marko Germin i Giovanni Cernogoraz ostali su bez finala na natjecanju Svjetskog kupa u trapu, kojem je domaćin finski Lahti.

Najbliži finalu bio je Anton Glasnović, koji je sa 115 pogodaka u pet kvalifikacijskih serija zauzeo 12. mjesto, a za plasman u finale, među šestoricu najboljih, trebala su dva pogotka više. Glasnović je posljednjeg, trećeg dana kvalifikacija u dvije serije (50 hitaca) imao samo jedan promašaj, a plasmana u finale koštao ga je loš nastup u petak, kad je pogodio samo 20 od 25 meta.

Marko Germin je nakon dva kvalifikacijska dana bio najbolji hrvatski predstavnik sa 70 pogodaka, ali je u subotu pogodio 43 od 50 meta i na kraju sa 113 pogodaka zauzeo 33. mjesto. Olimpijski pobjednik iz Londona 2012. Giovanni Cernogoraz je sa 112 pogodaka imao 36. rezultat kvalifikacija.

Dvojica najbolje plasiranih strijelaca iz zemalja koje još nisu osigurale mjesto na Olimpijskim igrama u Tokiju to će učiniti u Lahtiju. Od hrvatskih strijelaca u trapu olimpijsku normu ispunio je Josip Glasnović, tako da Hrvatska ima još jedno mjesto za koje će se ostali kandidati boriti na još tri natjecanja: ovogodišnjem Europskom prvenstvu u talijanskom Lonatu u rujnu ove godine, završnici Svjetskog kupa u Al Ainu (listopad 2019.) te na EP-u 2020. godine (svibanj) u francuskom Chateaurouxu.

Linker
19. travanj 2024 07:09