CHARLY TRIBALLEAU AFP
SVI GA HVALE

SVJETSKI MEDIJI O FILIPU ZUBČIĆU I NJEGOVOM TRONU 'Umalo se zabio u čovjeka, a sad je apsolutna senzacija!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. veljača 2020. 11:14

Pobjeda Filipa Zubčića u Japanu u veleslalomu Svjetskog kupa tema je i svjetskih medija koji su se na svojim sportskim stranicama raspisali o Hrvatu...

"Utrka Svjetskog kupa u Japanu donijela je iznenađujućeg pobjednika. To nisu favoriti Henrik Kristoffersen, Žan Kranjec ili Alexis Pinturault nego Hrvat Filip Zubčić", piše austrijski Kurirer te napominje da se Zubčić bio i senzacija ranije kada se u Alta Badiji zamalo zabio u čovjeka u ciljnoj ravnini.

O iznenađenju u režiji Hrvata piše se i u susjedstvu.

"Senzacija u Japanu: Hrvat Zubčić majstorski do prve pobjede", navodi slovenski Siol.

Sarajevski portal Klix podsjeća da je Hrvatskoj ovo prva pobjeda nakon "sedam godina čekanja i pobjede Ivice Kostelića u Kranjskoj Gori 2013. godine".

Zubčićevu pobjedu objavili su ESPN i Washington Post, ali njima je u prvom planu bio Amerikanac Tommy Ford koji je osvojio treće mjesto i došao do drugog postolja u karijeri.

"Nadao sam se toj pobjedi u Svjetskom kupu i znao sam da do nje mogu ove sezone. Zaista sam skijao sjajno i brzo u posljednje vrijeme. Pobjeda je za moju obitelj i tim koji me podržavaju već 21 godinu. Bila je jako teška utrka, kvaliteta snijega bila je užasna. Napravio sam pogrešku u prvoj vožnji, ali uspio sam sve okrenuti u svoju korist sjajnom drugom vožnjom", rekao je najbolji hrvatski skijaš nakon pobjede.

Detalje o pobjedi možete pronaći - ovdje.

Linker
18. travanj 2024 14:54