Emica Elvedji / CROPIX
PROBLEM TRAJE VEĆ DVA MJESECA

SVJETSKI PRVAK NA PREČU U UTRCI S VREMENOM! RAME I DALJE PRIJETI Srbiću pod upitnikom nastup na Europskom prvenstvu: 'Nisam još sto posto siguran...'

Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 18. srpanj 2018. 20:27

Najbolji hrvatski gimnastičar Tin Srbić vodi ovih dana utrku s vremenom. Europsko prvenstvo u Glasgowu počinje 2. kolovoza, a svjetski prvak na preči još uvijek nije siguran hoće li moći nastupiti. I dalje vodi borbu s ramenom koje ga muči sad već gotovo dva mjeseca. Bol je osjetio prije Svjetskog kupa u Osijeku, ali je unatoč tome nastupio i pobijedio u Gradskom vrtu, doduše, s nešto lakšom vježbom.

Bol koja se pojavila “niotkuda”, kako je tada sam rekao, prisilila ga je da otkaže nastup na Svjetskom kupu u Kopru. Nadao se da će stanka učiniti svoje, ali rame se i dalje “javlja” i prijeti te Tinovo putovanje u Škotsku drži u neizvjesnosti. No gimnastičar Hrvatskog sokola je optimističan, kaže da stanje ide nabolje i nada se da će sve biti u redu.

- Nisam još sto posto siguran hoću li ići na EP, ali trudim se sanirati problem - kaže Srbić.

- Išao sam kod dr. Čička na magnetsku rezonancu, a za deset dana idem na novi magnet i to će biti posljednji pregled. Poslije njega ću odlučiti hoću li ići na EP. Rame ide nabolje, ali bojim se forsirati da se ne bi nešto zakompliciralo - dodaje najbolji svjetski prečaš.

Ni sam nije potpuno siguran što mu stvara probleme u ramenu.

- Teško mi je to shvatiti, ali mislim da se radi o sličnom problemu kakav sam imao i s laktom, a to je hrskavica. Imao sam neku cistu koja je radila probleme na toj hrskavici i kosti, ali prije otprilike dva tjedna, dok sam se razgibavao, čuo sam da je nešto krcnulo i otada mi ide prema boljem. Sada ćemo vidjeti na magnetu, nadam se da je ta cistica puknula ili se pomaknula i da će nakon nekog vremena biti bolje.

Jasno je da u ovakvim okolnostima Tin ne može vježbati punom snagom.

- Treniram cijelo vrijeme koliko mogu i što mogu. Trudim se izbjegavati ono što me boli, ali posljednjih je pet dana stvarno super. U ponedjeljak sam se osjećao malo lošije, ali dođu takvi dani, to je uvijek tako. No sve u svemu, stanje se popravlja i imam nade da će sve biti dobro.

Imao je u planu za EP pripremiti novu, jaču vježbu, sa startnom ocjenom 6,5 ili 6,6, ali to je sada palo u vodu.

- Jednostavno, nakon Osijeka nisam ni letove na preči radio. Imao sam jedno razdoblje od pet dana kada sam ih radio i opet me počelo jednako jako boljeti, tako da sam rekao, dok se to ne sanira, moram raditi malo lakše. Ako budem išao na EP, ići ću sigurno sa starom vježbom.

Linker
02. svibanj 2024 23:37