VLADO KOS / CROPIX
ŠESTA POBJEDA U SVJETSKOM KUPU

SVJETSKI PRVAK SPREMAN JE ZA SP 'Sad napokon mogu i na pravu večeru, u Pariz volim doći i zbog najboljeg burgera koji sam ikad jeo'

Šesti put u karijeri Tin Srbić se popeo na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja na natjecanjima Svjetskog kupa. Hrvatski je gimnastičar u nedjeljno popodne osvojio slavnu parišku dvoranu Bercy, još jednom je briljirao na preči i ostavio sve konkurente da mu gledaju u leđa. Štoviše, drugi je put dobio ocjenu 14,900, najvišu u karijeri, istu onu s kojom je u travnju osvojio srebro na Europskom prvenstvu u Poljskoj.
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 16. rujan 2019. 13:09

Srbić je ovaj put iza sebe ostavio Rusa Sergeja Eltcova (14,700) i Tajvanca Chia-Hunga Tanga (14,550) te tako na najbolji mogući način odradio generalnu probu za Svjetsko prvenstvo koje će se od 4. do 13. listopada održati u Stuttgartu. Tin će tamo loviti medalju, ali i ulaznicu za Olimpijske igre u Tokiju sljedeće godine. Plasman u finale bi, prema svemu sudeći, trebao biti dovoljan da se dogodine nađe u Japanu.

Srbić je u Parizu nastavio sjajan niz koji traje još od početka 2016. godine. Ovo mu je, naime, bilo 18. finale Svjetskog kupa u nizu, što je uistinu fascinantan podatak. Ujedno je osvojio 13. medalju - sada na kontu ima šest zlata, tri srebra i četiri bronce.

- Bilo mi je jako teško jer su kvalifikacije i finale unutar 24 sata pa su ruke jako teške, ali dogovor s trenerom je bio da radim najjaču vježbu bez obzira na sve, i to sam i napravio. Imao sam malu grešku jer nisam uspio povezati sva četiri elementa leta, stoga je početna ocjena bila 6,3, a ne 6,5. Sve u svemu, jako sam zadovoljan odrađenim i spreman sam za SP! A sad napokon mogu i na pravu večeru i na najbolji burger koji sam ikad jeo, što je još jedan od razloga zbog kojih volim doći u Pariz - poručio je dobro raspoloženi Tin nakon natjecanja.

Linker
18. travanj 2024 14:40