REUTERS/Antonio Bronic
OBRAMBENO MOĆNI

TAJNA SOBE 314 U SVETOM MARTINU Tamo leži njihova prava snaga: Oni su ubojit duo kojeg pozorno sluša i izbornik španjolske reprezentacije

Piše: Filip OžboltObjavljeno: 23. siječanj 2018. 13:11

Nakon prvog kruga španjolska obrana bila je daleko najbolja s minornih 65 primljenih golova. Unatoč odličnoj statistici, Furija je izgubila posljednju utakmicu u skupini od Danske, što ju je koštalo bolje startne pozicije u drugom krugu.

Španjolci ne kriju da njihova glavna snaga leži u obrani, a tajna se krije u sobi 314 hotela u Svetom Martinu gdje su odsjeli. Tamo obitavaju cimeri Viran Morros i Gedeon Guardiola, obrambeni specijalisti, koje sluša i sam izbornik Ribera.

- Puno puta iznova gledamo video-materijale naših protivnika. Pokušavamo identificirati njihovu taktiku i sve varijacije njihova napada. Kako pucaju, u kojim situacijama što rade, kako dodaju, kada bacaju loptu, sve - kazao je Guardiola, koji objašnjava svoj i Morrosov odnos s izbornikom Riberom.

- On ima svoju ideju branjenja, a mi iznesemo svoje mišljenje. Na posljetku svi igrači i stručni stožer kreiraju obrambenu strategiju za utakmicu. Viran i ja dijelimo savjete, Ribera i ostatak stožera cijene naše mišljenje - podvukao je Guardiola.

Linker
23. travanj 2024 22:08