Nenad Dugi/CROPIX
LIGA PRVAKA

Težak poraz hrvatskog prvaka, Lowen gura CO Zagreb prema ispadanju

Bundesligaš Lowen doslovno je pregazio momčad Borisa Dvoršeka i Zlatana Saračevića već u prvom poluvremenu
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 14. studeni 2013. 23:16

Hrvatski prvak CO Zagreb doživio je novi poraz u Ligi prvaka. Dapače, doživio je jedan od težih europskih poraza u posljednje vrijeme. Bundesligaš Lowen doslovno je pregazio momčad Borisa Dvoršeka i Zlatana Saračevića već u prvom poluvremenu (21-11) na kraju izborivši uvjerljivu pobjedu 34-26.

Tijekom prvih pola sata igre ništa nije štimalo u gostujućoj momčadi. Statičnom, gotovo uplašenom igrom u napadu Zagrepčani su Nijemcima dopustili da ih iskontriraju na način nedospustiv za momčad koja u Europi želi zapaženi rezultat. Čak 21 pogodak primili su u prvom dijelu Stevanović i Ivić, zajedno su jedva skinuli nekoliko lopti jer ni obrana pred njima nije funkcionirala. Kad se sve skupa zbroji, konačni rezultat i nije toliko loš kakav je mogao biti jer su „lavovi“ u drugom dijelu usporili tempo čuvajući se za naporne bundesligaške utakmice.

Nastave li Zagrepčani s ovakvim igrama u Europi, uključujući i sljedeću domaću utakmicu protiv istog suparnika, šanse da zauzmu jedno od četiri prva mjesta u skupini i prođu u osminu finala doslovno su nikakve. Samo s jednim igračem kao što je Mandalinić (9 pogodaka) uspjeh se možda može postići u slabom domaćem prvenstvu, a u Europi nikako.

Rukometna Liga prvaka, 5. kolo:

skupina A:

Rhein-Neckar Löwen - CO Zagreb 34-26

Redoslijed: 1. Veszprem 8 (-1), 2. Rhein-Neckar Löwen 7, 3. CO Zagreb 4, 4. Celje 4 (-1), 5. Motor 3 (-1), 6. St. Peterburg 0 (-1).

skupina C:

Dinamo Minsk - Barcelona 25-35

Metalurg - Vardar 22-27

Redoslijed: 1. Barcelona 9, 2. Vardar 6, 3. Metalurg 6, 4. Dinamo Minsk 4, 5. PSG 3 (-1), 6. Wacker Thun 0 (-1).

Linker
26. travanj 2024 11:04