Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
KHL LIGA

TEŽAK UDARAC ZA MEDVEŠČAK Medvjedi u Podolsku prokockali vodstvo 2:0 i ostali bez jednog od najboljih napadača

Medveščak je bio na dobrom putu prema pobjedi u Podolsku protiv Vitjaza, ali domaća momčad se u skladu sa svojim imenom viteški spasila i zaostatak 0:2 preokrenula u pobjedu 3:2.
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 12. listopad 2016. 23:26

Yann Sauve, svojim drugim, i Colby Genoway, svojim petim golom sezone, doveli su Medvjede početkom druge trećine u sjajnu poziciju, međutim neposredno poslije toga uslijedila je kazna za Edwina Hedberga, a Vitjaz je igrača više pretvorio u gol i time vratio domaćine u igru.

Na to se četiri minute kasnije nalijepio i posve (ne)sretan gol za izjednačenje koji je slomio moral Medveščaka, a podigao Vitjazev. Aleksej Semenjov je više iz očaja i praktički iz nimalo opasne situacije opalio po golu dok je bio na plavoj liniji skroz uz “bandu”. Pločica je, međutim, nekako izmigoljila “kroz” vratara Medveščaka Sergeja Gajdučenka, koji je debitirao na vratima Medvjeda. Ukrajinac je bio ozlijeđen, ali čim se oporavio trener Dwyer ga je gurnuo u vatru, što govori i koliko povjerenja ima u Niku Hovinena...

Rusi su nedugo po početku posljednje dionice zabili i treći gol pa je umjesto pobjede Medveščak ostao praznih ruku u Moskovskoj oblasti.

Inače, prvi se puta u rosteru ove sezone našao i Tomislav Zanoški te tako malo proširio klupu budući da je tijekom dana istupnicu iz kluba dobio Gilbert Brule. Kanadski napadač sporazumno je raskinuo ugovor kako bi mogao karijeru nastaviti u Neftehimiku iz Nižnjekamska. Brule se Medveščaku priključio na početku prošle sezone, odigrao 70 utakmica u KHL-u i postigao 19 golova uz 15 asistencija.

U dosadašnjem dijelu sezone je bio drugi najbolji u momčadi po bodovima (6+4), nema sumnje da će njegov napadački doprinos nedostajati u nastavku, ali odlazak svejedno ne treba previše čuditi. On je sigurno dobio izdašniju financijsku ponudu, a Medveščak će dobiti određenu odštetu za njega čime će se pokriti dio klupskih dugovanja pa su tako obje strane zadovoljene...

Treba se samo nadati da to nije početak serije odlazaka jer bi se ugrozio rezultatski učinak. Dapače, u zagrebačkom su klubu najavili dolazak novih pojačanja - što je nužno jer očito je da s obzirom na ozljede teško mogu izdržati KHL ritam s kratkim rosterom (protiv nije bilo Smejkala, Mahboda, Morrisonna, Smitha...) - ali tek treba vidjeti koliko će kvalitetne zamjene uspjeti dovesti.

Linker
10. svibanj 2024 06:51