REUTERS/Andreas Gebert
SAD KREĆE PRAVI TURNIR!

'TO NAM JE OPOMENA' - ČERVAR I U VISOKOJ POBJEDI ISTAKNUO NEŠTO ŠTO SE NE SMIJE PONOVITI Izbornik otkrio i najljepšu vijest uoči velikog derbija

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. siječanj 2019. 21:26

Hrvatska je prema očekivanjima svladala Bahrein (32-20) i upisala četvrtu pobjedu na Svjetskom prvenstvu.

S obzirom na to da rezultat Kaubojima nije bio presudan, Lino Červar imao je priliku odmoriti najaktivnije igrače te priliku dati nekima koji se dosad baš i nisu naigrali.

Izbornik je usput i isprobao neke nove kombinacije te dobio dodatne opcije uoči velikog derbija sa Španjolskom koja će nam se suprotstaviti u četvrtak u 20:30.

"Djelomično sam zadovoljan, u prvome dijelu smo dobro stajali na igralištu, ali u drugome poluvremenu smo popustili. To nam je opomena, moramo znati da se utakmica igra do kraja i da nema opuštanja", ukratko je Červar analizirao današnji dvoboj pa se brzo okrenuo Španjolcima i potvrdio da je Luka Cindrić, koji je danas dobio priliku nakon lakše ozljede, spreman za derbi:

"Cindrić je htio vidjeti je li spreman i vidjelo se da može! Sutra ćemo biti kompletni protiv Španjolske, moramo biti i taktički i mentalno biti spremni. Oni su europski prvaci i apsolutni su favoriti, tražit ću od svakog igrača da daje 100 posto od sebe. Svatko tko igra ispod sto posto, to nije dovoljno za Španjolce. Mi moramo dati sve od sebe, moramo imati dobru obranu i u napadu moramo biti kvalitetni. Bit će to jedna kvalitetna, rovovska bitka. Mi smo svoje napravili, a da pobijedimo njih - to bi bio podvig. Moraju se ispuniti zadani zadaci i to bi onda moglo funkcionirati. Imaju mnogo iskusnih igrača, koji su prošli mnoge bitke i očekujemo jednu tešku utakmicu."

Linker
27. travanj 2024 09:42