ok dinamo
BEZ ANIMOZITETA

TOPLA PLAVA PRIČA IZ ZAGREBAČKIH KVARTOVA 400 djevojaka nosi grb Dinama, a kapetanica navija za Hajduk: 'Oduševe se svi i kad dođemo u Dalmaciju'

Odbojkaški klub Dinamo, koji slavi tek drugi rođendan, korak je do ulaska u Prvu A ligu odbojkašica, a trener Nino Matjačić posebno je ponosan što su curama priključili i dečke
Piše: Kristina LeovacObjavljeno: 14. travanj 2017. 10:04

Četiri zagrebačka kluba ove sezone igrala su četvrtfinale razigravanja za prvaka. Odbojkašice Mladosti i Olimpika te odbojkaši Mladosti i Medicinara. Ovo društvo sljedeće sezone moglo bi dobiti pojačanje. Odbojkašice Dinama na dobrom su putu da osvoje 1. B ligu, ostala su im još samo dva kola, a na vrhu se bore s Karlovcem.

Sve to ne bi bilo čudno da Dinamo ovih dana ne slavi tek drugi rođendan.

18 ekipa u natjecanjima

- Klub je 2006. osnovala grupa studenata, no, ubrzo su izgubili prava na dvoranu i klub je prešao u mirovanje. Kako sam ja osnivao klub, a od malih nogu sam zagriženi dinamovac, došao sam na ideju da se klub tako zove. Dečki su se oduševili da se klub ponovo probudi i od proljeća 2015. kreće naša priča - kaže Nino Matjačić, glavni trener u klubu koji je digao na noge.

ok dinamo

- Trenutačno imamo točno 401 člana, 18 ekipa je u sustavu natjecanja, a o njima brine 12 trenera. Naš je “dom” u dvorani Peščenica, gdje super surađujemo s košarkašicama Medveščaka i Croatije, ali pokrivamo i kvartove Voltino, Vrbani, Špansko, Dubrava, Sloboština i Maksimir.

I ne, nije ovo samo priča o 400 djevojaka koje na sebi nose grb Dinama. Ovaj Dinamo ima i dečke.

- Imamo 20-ak dječaka od 11 i 12 godina, koji igraju malu odbojku. Na njih smo posebno ponosni jer svi govorili, “lako ti je napraviti ženski klub, ajde daj dečke”. I evo, sada smo uz Mladost i Medicinar treći klub u gradu koji ima oba pogona. Da, zanimanje dječaka je manje, ali može se i to podići uz pomoć profesora u školama. To je dulji put, ali može se.

Čovjek koji je s našom ženskom kadetskom reprezentacijom 2003. osvojio naslov prvakinja Europe, uvijek je više od svega volio stvarati igračice.

Prva reprezentativka

- Kao igrač sam bio na poziciji primača-pucača, ali kako je legendarni Bojan Stranić znao govoriti, po karakteristikama sam više tehničar. Uvijek sam više volio asistirati, stvarati, nego poentirati. Draže mi je “ćopiti” klinke i dogurati ih do neke ozbiljne razine, nego sjesti na seniorsku klupu.

Dinamo za sada ima jednu reprezentativku, kadetsku, Niku Jularić.

- Na to smo jako ponosni. Imamo još puno talentiranih cura, vjerujem da će ih još njezinim putem.

Ima Dinamo i talentirane sestre blizanke u prvoj ekipi, 16-godišnje Niku i Martu Pekvarić, ali imaju i kapetanicu Anamariju Kezerić koja navija za - Hajduk.

- Da, a još je iz Dubrave - smije se Nino.

- Svi kažu da je to što se zovemo Dinamo najveći marketinški potez. Vjerojatno jest jer Dinamo nam je donio puno toga dobroga. Imamo odličnu suradnju s nogometnim klubom, njihovi igrači su česti gosti naših turnira. Nikad zbog svog imena nismo imali problema. Dapače, i u GNK Dinamo oduševljeni su što 400 curica nosi grb Dinama po cijeloj zemlji. A oduševe se svi i kad dođemo u Dalmaciju. Nema ovdje razloga za animozitete.

Prvi veliki uspjeh Dinamo je napravio kada su prije nekoliko dana njihove djevojčice postale regionalne prvakinje u mini-odbojci.

- Mi imamo 200 curica mlađih od 2006. godišta. Cilj nam je da svi sudjeluju u natjecanjima, što nije jeftino, ali svejedno, svaki vikend pet ekipa igra mini odbojku, pet malu odbojku, imamo mlađekadetsku, kadetsku, juniorsku, dvije seniorske ekipe... Samo takvim načinom stvaranja hrvatska odbojka može profitirati jednog dana.

Linker
23. travanj 2024 06:30