HINA/ Damir SENČAR /ds
TUŽAN OPROŠTAJ

TRENERICA NA KOJU SE OBRUŠILA HRVATSKA HEROINA I ZBOG KOJE JE OBJAVILA KRAJ KARIJERE 'Iza mene stoje rezultati, nije Sandra reprezentacija'

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 25. svibanj 2017. 13:52

Trebalo je biti svečano. Došli su osvajači triju medalja na Svjetskom ekipnom prvenstvu u stolnom tenisu za osobe s invaliditetom u Bratislavi. Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić, najbolja ekipa Hrvatske za 2016. godinu, osvojile su srebro, kao i Pavao Jozić i Vjekoslav Gregorović, a Sandra Paović i Mirjana Lučić broncu.

Dvorane je bila puna, došao je i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić s cvijećem i suradnicima. Nahvalio je ekipu, rekao da kada mu je teško, u njima uvijek nađe inspiraciju te da će oni u njemu “bio gore ili ne, uvijek imati podršku”. A onda je otišao, presica je nastavljena i sve se pretvorilo u skandal.

Sandra Paović je “pukla”, nije više željela prešutjeti, kaže. Naša najbolja paraolimpijka, nezadovoljna stanjem i odnosima u reprezentaciji, objavila je - ni manje ni više - kraj sportske karijere.

Sandra Paović
REUTERS/Carlos Garcia Rawlins / REUTERS

- Najveći problem je odnos s trenericom Šikoronjom i izbornikom Gubicom. Više puta sam izrazila nezadovoljstvo predsjedniku Kovačiću, i svoje i onih koji se nisu željeli izjasniti jer, kako su rekli, “ako tebe ispljuju, što bi tek radili nama”.

Vrlo neugodan osjećaj za trenericu i negdašnju suigračicu Sandre Paović Mirelu Šikoronju.

- Da, definitivno atak na mene. Nisam navikla na takve stvari, smatram da to nisam zaslužila. U svakoj obitelji dolazi do razmirica, ali da takve stvari izlaze van, to je nevjerojatno. Nemam što reći, osim onoga što stoji iza mene, a to je samo krvnički rad, vizija i rezultati ove reprezentacije od 2009. godine. Zapitala bih se da je problem u meni, da sam loš čovjek, loš trener, đubre, da to smatra ijedan član, ali svi igrači su uz mene, ali ne u smislu da je netko za, a netko protiv, nego da znaju da dajem sebe srcem. I nemam, stvarno nemam što reći nakon ovog. Ako je atak na mene, nek’ me čereči tko hoće, ali... - vidno uznemirena govorila je Šikoronja.

I nastavila...

- Sandri kapa do poda kao sportašu, a mene ovo možda sada pretvori u medijsku zvijezdu jer Sandra ima kao sportaš težinu. Pokušali smo izgladiti problem u Bratislavi. Završavam jedan ciklus, želim spremiti stvar na jedno mjesto i ići dalje. Kulminiralo je na sastanku, ali zašto tako na mene? Čula sam neke stvari koje su me šokirale.

Zagreb, 210916.
Zracna luka.
Docek paraolimpijaca s Paraolimpijskih igara u Riju.
Na fotografiji: Sandra Paovic.
Foto: Ranko Suvar / CROPIX
Ranko Suvar / CROPIX / CROPIX

Kaže Sandra da se brinete samo o Anđeli Mužinić, da ste njena privatna trenerica.

- Ne želim odgovoriti na takvo pitanje. Ja sam trener reprezentacije. Ako netko vjeruje u takve stvari, ako netko vjeruje da nisam pripremila sve njene programe, organizirala pripreme... Ako netko misli da sam bila u Riju samo zbog medija, da me se snimi... Ne tražim medije, nisam navikla na to. Rezultati stoje iza mene, nije Sandra reprezentacija, a ja smatram da sam debeli dio svega toga.

Radi li se o taštini, po vašem mišljenju?

- Drži li priča vodu? Imamo medalje sa EP, SP, OI, ma, nemam komentara... A ja ne radim ništa, nego samo s Anđelom Mužinić? Stvarno nemam komentar za to.

Vi i Sandra dalje?

- Što se mene osobno tiče, suvišno je pitanje je li moguća suradnja između nje i mene - zaključila je Šikoronja.

Linker
28. travanj 2024 07:12