CROPIX
SVE PODSJEĆA NA SP 2011.

TRI RAZLOGA ZA PORAZ HRVATSKE Bez obrane i vratara ovakve je utakmice nemoguće dobiti! Červar je i sam priznao da je kriv pristup i samozavaravanje..

Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 17. siječanj 2018. 17:30

Hrvatska je protiv Švedske na zatvaranju skupine u Splitu igrala očajan rukomet. Ni u jednom segmentu nije bilo bajno, nitko se ne može nečim posebnim pohvaliti.

Momčad koja primi 35 pogodaka, osuđena je na poraz. Lino Červar otvoreno je, još onako “vruć”, zaključio da je malo toga dobrog vidio u igri svoje momčadi. I to je čista istina. Njegovi su igrači bili neprepoznatljivi u odnosu na prve dvije utakmice, kad su imali dvaput dobrih 30 minuta, što je bilo dovoljno da se slome nešto slabiji suparnici kao što su Srbija i Island.

1. STATIČAN BLOK

Reprezentacija koja se hvali odličnom i granitnom obranom, momčad kojoj je obrana “forte” na kojem se grade lagani i brzi pogoci, u potpunosti je zakazala u tom segmentu igre. Rastrčani Šveđani zabijali su sa svih strana, svaki im je udarac ulazio, za razliku od onih koje su upućivali naši igrači. Naš je blok bio statičan, vanjski igrači Švedske bez imalo su problema gradili prednost, i u jednom je trenutku prijetio totalni potop, dok nisu stali kad su shvatili da je razlika nedostižna.

2. STEVANOVIĆ I PEŠIĆ

Počeo je Ivan Stevanović, nije mu krenulo kao u utakmici protiv Islanda. Ivan Pešić rano je ušao, skinuo je dvije lopte, ali je onda i njemu stalo. Očito je da i nije postojala neka shema pokrivanja jednog, odnosno drugog, dijela okvira vrata. Sve je ličilo na Švedsku 2011. i SP, kada vratari također nisu imali dobar turnir. Ako je Alilović zamijenjen nakon jednog lošeg poluvremena, trebalo bi sada zamijeniti i Stevanovića i Pešića. No, za nadati se da će proraditi u Zagrebu.

3. KRIVA PROCJENA

Švedski izbornik kao da je prvim teškim porazom od Islanda zavarao suparnike. U sljedeće su dvije utakmice zaigrali kao na SP-u u Francuskoj, moćno, brzo, kvalitetno. Červar je, uostalom, priznao da je kriv pristup i samozavaravanje nakon dviju dobrih predstava. Niti su Šveđani tako loši kao što su neki mislili, niti je Hrvatska očito tako jaka kako se činilo u nekim razdobljima igre u prva dva ogleda. U tom je smislu Červar priznao da smo malo poletjeli, misleći da ćemo se prošetati do polufinala. Nije teško priznati, pomislio je to i potpisnik ovih redova, kao i igrači i kompletna nacija.

Rezultati by SofaScore

Linker
04. svibanj 2024 11:44