Foto: Damir Krajac / CROPIX
UOČI NEUGODNOG GOSTOVANJA

TUCAK NAJAVIO VATERPOLSKI KLASIK PROTIV SRBIJE 'Nema većeg motiva od spoznaje da ćemo pred više od 2.000 gledatelja igrati protiv olimpijskog prvaka'

TUCAK NAJAVIO VATERPOLSKI KLASIK PROTIV SRBIJE 'Nema većeg motiva od spoznaje da ćemo u Nišu, pred više od 2.000 gledatelja igrati protiv olimpijskog pobjednika i europskog prvaka'
Piše: HinaObjavljeno: 10. prosinac 2018. 16:19

Izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak rekao je u ponedjeljak na konferenciji za novinare da danas u svijetu nema veće utakmice od one u kojima igraju reprezentacije Hrvatske i Srbije i naglasio da bez obzira na protivnika reprezentacija Hrvatske ima kvalitete da pobijedi svakog protivnika.

"To je vaterpolo klasik, a za nas nema većeg motiva od spoznaje da ćemo u srijedu u Nišu pred više od 2.000 gledatelja igrati protiv aktualnih olimpijskih pobjednika i europskih prvaka. Svjesni smo da ni mi i reprezentacija Srbije još nismo u optimalnoj formi, a znamo da ćemo i mi i oni izboriti plasman na završni turnir Svjetske lige, ali opet su te utakmice pune naboja", kazao je Tucak naglašavajući da za ovu akciju nije pozvao ozlijeđenog vratara Marka Bijača i još nedovoljno oporavljenog beka Ivana Buljubašića.

Zagreb, 101218.
Trofejna dovrana HVS-a.
Konferencija za medije Hrvatske vaterpolo reprezentacije.
Na fotografiji:   Ivica Tucak, Perica Bukic.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Foto: Damir Krajac / CROPIX

Sutra na put zrakoplovom u Beograd, a onda autobusom u Niš putuje 13 igrača koji će u srijedu u trećem kolu D skupine Svjetske lige igrati protiv Srbije. to su: vratari: Ivan Marcelić i Mate Anić, centri: Luka lončar i Josip Vrljić, braniči: Andro Bušlje, Marko Macan i Marino Čagalj te napadači: Maro Joković, Xavi Garcia, Loren Fatović, Anđelo Šetka, Lovre Miloš i Ante Vukičević.

"To su meni najdraže utakmice jer u njima nemaš što izgubiti. Moramo biti oprezni na početku da nam se ne ponovi polufinale Europskog prvenstva kada su poveli sa 3-0 i tu prednost nismo u preostale tri četvrtine uspjeli dostići", kazao je prvi centar reprezentacije Luka Lončar.

Njegovo mišljenje dijeli i mladi reprezentativac Lovre Miloš koji smatra da će to biti teška utakmica.

"Bit će to prava muška utakmica u kojoj bi domaćini mogli imati veći pritisak koji će rasti što mi više budemo držali utakmicu u egalu", rekao je Miloš.

Utakmica Svjetske lige između Srbije i Hrvatske igra se 12. prosinca u 17.30 sati na niškom bazenu Čair koji prima 2000 gledatelja.

"Ove godine se išlo objedinjavanje europske i svjetske lige. Tako će se na završni turnir plasirati dvije prvoplasirane momčadi iz četiri skupine koje će izboriti plasman na završni turnir Europa kupa, s koje će četiri ponajbolje ostvariti sudjelovanje na završnom turniru Svjetske lige. Nema sumlje da će se na tom turniru naći Hrvatska i Srbija jer Rumunjska nije protivnik koja bi u ovoj skupini mogla ugroziti ove dvije reprezentacije", kazao je potpredsjednik HVS-a Perica Bukić koji je naglasio da će se pobjednik završnog turnira Svjetske lige direktno plasirati na Olimpijske igre 2020. u Tokiju.

Bukić je najavio i da će se uzvratni susret između Hrvatske i Srbije igrati u ožujku iduće godine u Sisku.

Linker
06. svibanj 2024 01:04