Drago Sopta / CROPIX
SVI NA SAVU!

Tucak vodi Barakude u nove pobjede: 'Nema treme, ali ima osjećaja odgovornosti!'

Barakude u srijedu u Zagrebu otvaraju nekoliko novih poglavlja. Ogled protiv Crne Gore, prva utakmica novog olimpijskog ciklusa, prva bez nekolicine iskusnih igrača
Piše: Dean BauerObjavljeno: 31. listopad 2012. 13:06

"Poljubi zemlju po kojoj hodaš...". Tako je Zagreb dočekao Barakude po povratku iz Londona. Isti će se zvuci oriti metropolom i danas, na bazenu uz Savu.

U trenutku kada će zlatna olimpijska vrsta izaći pred, nadamo se, dupkom ispunjene tribine. Ispunjene tribine oni su nedvojbeno zaslužili. Čak štoviše, to je i Zagrepčanima podarena nesvakidašnja prilika pozdraviti olimpijske pobjednike. Nije to baš česta pojava, niti nešto na što smo silno navikli.

Barakude u srijedu u Zagrebu (16.45) protiv Crne Gore otvaraju nekoliko novih poglavlja. Prva utakmica novog olimpijskog ciklusa, prva bez nekolicine iskusnih, donedavno stožernih igrača ( Vićan, Barač, Hinić, Bošković, Burić) te konačno prva i s novim izbornikom na klupi.

Za njega pak, Ivicu Tucka, donekle olakotna okolnost. Sigurno mora takva biti kada mu za suparnika dolazi Crna Gora ili sastav koji nakon hrvatskoga dakako zna najbolje. Prije preuzimanja Barakuda, radio je kao klupski trener u Herceg Novom pune tri godine. No, primarno smo mi.

Kakva je Hrvatska?

- Dobra, jaka, ono što uvijek govorim. Imamo onu snagu na temelju koje možemo nastaviti s dobrim rezultatima. Momke vidim dosta motivirane, dobro pripremljene. Atmosfera je dobra, vlada zajedništvo koje je nužno za odgovarajuće rezultate. Što se utakmice tiče mogu samo reći kako ćemo od početka krenuti maksimalno agresivno, nametnuti svoj ritam odmah. Ono što ja želim, ali nismo sada imali vremena, je podignuti još razinu agresivnosti u obrani, presing na loptu, jak protunapad, puno kretanja u napadu - kaže Tucak.

Sad, Crnogorci. Ovdje dolaze u odnosu na OI Londonu bez Gojkovića, Šefika, Mlađana i Nikole Janovića, Zlokovića, Jokića, a nema ni još jednog vratara Radića. U biti nema cijele udarne sedmorke.

- Smjena generacije da, ali to je uvijek reprezentacija koju treba respektirati. Još su uvijek tu ostali i Ivović, vratar Šćepanović, Drašković, Brguljan, Pasković, Petrović... I oni su bili u Londonu. Vjerujem da smo jači, to da, ali to valja i dokazati.

Što vama predstavlja današnja utakmica?

- Nema treme, ali ima osjećaja velike odgovornosti. Očekivanja su velika, znam da su, htio ja to ili ne, oči javnosti uperene i u mene. Zato želim da odigramo dobru utakmicu, ostavimo dobar dojam.

Od 17 igrača koje ovdje imate, u zapisnik ulazi 13. Koji su to? Ili možemo li barem doznati udarnu sedmorku?

- Konačnih 13 odredit ću na dan utakmice, ali mogu početnih 7. To i nije tajna. Pavić na golu, Dobud na dva metra, Bušlje branič, desno Obradović i Joković, te lijevo Sukno i Muslim - odgovorio je Tucak.

Valja doći danas na bazen, pozdraviti londonske zlatnike, te s njima zapjevati "Poljubi zemlju po kojoj hodaš..."

Linker
06. listopad 2024 02:33