Jelena Pehar
 Bruno Konjevic / CROPIX
NA PUTU DO ZVIJEZDA

U 24 SATA 'IZMLATILA' ČETIRI DJEVOJKE, PA SE VRATILA U ZAGREB I DALA ISPIT NA FAKULTETU 'Bio je to lijepi poklon tati za rođendan'

ZLATNA JELENA PEHAR Mlada Sesvećanka u 24 sata postala prvakinja Europe u karateu i dala ispit na fakultetu, te posebno razveselila oca za 50. rođendan
Piše: Dean BauerObjavljeno: 12. veljača 2020. 00:27

U nedjelju je na tatamiju “zašorala” Njemicu, Slovenku, Ukrajinku, pa Portugalku. Na taj se način okitila europskim zlatom, To je bilo u nedjelju kasno poslijepodne. U noći na ponedjeljak se vratila u Zagreb, ujutro u 8 već trenirala, a onda nakon treninga otišla na fakultet i položila ispit. S ocjenom odličan. Čvrst stisak ruke i naklon do poda. Makar, niti to nije sve.

- U nedjelju su me prvi put roditelji gledali s tribina na nekom velikom natjecanju, a uz sve tati je taj dan bio 50. rođendan. Baš mi je drago da sam ih razveselila, a i tati dala lijep poklon.

Kontinuitet osvajanja

Tako zbori mlada Sesvećanka Jelena Pehar koja se uistinu, u skladu s prezimenom, s peharom i vratila iz Budimpešte s EP u karateu za mlađe seniore, juniore i kadete. Zlato je ostvarila posljednjeg dana natjecanja, u istinski posebnom, povijesnom danu hrvatskog karatea. Naime, nikada se dosad od osamostaljenja države nije dogodilo da je u jednom danu, na velikom natjecanju ranga kontinentalnog ili planetarnog prvenstva, Hrvatska osvojila čak 5 medalja. Nedjelja, 9. veljače u Budimpešti, u dvorani nedaleko od stadiona Ferenc Puskas donijela je baš to. Zlato i četiri bronce. S tim da smo imali i još pet borbi za broncu koje nažalost nisu završile medaljom.

Zagreb, 100220
Hotel Panorama, konferencija za medije karate reprezentacije i prezentacija osvajaca medalja na Europskom prvenstvu za kadete juniore i mladje seniore.
Na fotografiji: Jelena Pehar (1. mjesto ml. seniorke).
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
Bruno Konjevic / CROPIX
Jelena Pehar
 

- Zadnjih 5 godina, od 2015. kontinuirano osvajam medalje. Imam već od ranije kadetsko svjetsko zlato, a s europskih prvenstava od ranije srebro i broncu. Sada sam kompletirala europske medalje i sa zlatom. Ono što je ipak malo različitije što sam sada puno nekako smirenije odradila cijelo natjecanje, s manje emocija ili više kontroliranih - veli Jelena Pehar.

Mlada studentica 2. godine Prometnog fakulteta i svježa prvakinja Europe, zajedno s trenerom Danilom Domdjonijem neće dugo biti u Zagrebu. Već sutra (srijeda) putuje za Dubai gdje se od petka do nedjelje odigrava turnir iz serije Premier lige.

Pronašla svoj obrazac

- Silno mi znači rad s trenerom Domdjonijem s kojim surađujem zadnje dvije godine. On je sve to prošao, ima tu kompletiranu sliku o karateu, imamo iste poglede prema karate. No, zahvalila bih osim treneru Domdjoniju, svakako i kondicijskom treneru Dariju Maraviću i mentalnom treneru Omeru Čoriću. S njima trojicom sam došla do zlata.

Što i kako radi mentalni trener?

- Jednom tjedno razgovaramo, o svemu onome što prolazim prije meča, turnira, pa zatim vježbe disanja, opuštanja. Vizualizaciju borbe još ne radim, to niti ne spada pod mentalni trening. Pronašla sam neki svoj obrazac koji mi odgovara.

Samo neka ga se drži i dalje. Zasad je ovo zlatni obrazac pobjednice.

Linker
05. ožujak 2021 21:18