Vlado Kos / CROPIX
SVJETSKI KUP

U FINALU JE MORAO IĆI NA SVE ILI NIŠTA S OBZIROM NA JAKU KONKURENCIJU Seligman sedmi u Szombathelyju s vježbom koju je čuvao za Svjetsko prvenstvo

Naše gimnastičare već sljedećeg vikenda očekuje novi Svjetski kup - onaj u Parizu, na kojemu će nastupiti Ana Đerek, Tin Srbić, Matija Baron te Renato Prpić.
Piše: HinaObjavljeno: 08. rujan 2019. 12:59

Hrvatski gimnastičar Robert Seligman u finalu konja s hvataljkama na Svjetskom kupu u mađarskom Szombathelyju s osvojenih 13.133 bodova zauzeo je sedmo mjesto.

Jedini hrvatski predstavnik među najboljih osam na nekoj od gimnastičkih sprava u finalu je odlučio raditi novu, jaču vježbu koju priprema izvesti na Svjetskom prvenstvu a koje nas za otprilike mjesec dana očekuje u Stuttgartu. Nakon što je u kvalifikacijama išao na sigurno te izveo svoju standardnu vježbu početne ocjene 5.8 koja mu je donijela treće mjesto te plasman u finale, s obzirom na jaku konkurenciju te visoke ocjene drugih gimnastičara, Robert je danas morao ići na “sve ili ništa”.

- Riječ je o vježbi startne ocjene 6.1 koju čuvam za Svjetsko prvenstvo. Nakon što sam vidio da je konkurencija dobila poprilično visoke ocjene i da moram biti bolji od Verniajeva, Nathana i Bertoncelja, išao sam na maksimalan rizik, što nekad prođe, a nekad, kao sada, kada nisam potpuno spreman i kad sam još umoran od priprema, nisam uspio… U biti sve sam napravio do kraja, s nekim manjim i većim pogreškama, no pred sam kraj, na predzadnjem elementu sam u biti pao, tako da je ocjena apsolutno zaslužena - kazao je Seligman.

Prvo mjesto u finalu zauzeo je Britanac Joshua Nathan s ocjenom 14.800.

Naše gimnastičare već sljedećeg vikenda očekuje novi Svjetski kup - onaj u Parizu, na kojemu će nastupiti Ana Đerek, Tin Srbić, Matija Baron te Renato Prpić.

Linker
19. travanj 2024 16:44