HRS
EP KADETKINJA

U NAJVAŽNIJOJ UTAKMICI PRVENSTVA HRVATICE DVA PUTA PREOKRETALE REZULTAT U SVOJU KORIST U finišu osigurale ostanak u elitnom razredu

Ključni trenutak utakmice dogodio se 70 sekundi prije kraja kada je Ana Mrkonjić obranila sedmerac Nizozemkama,
Piše: Filip OžboltObjavljeno: 10. kolovoz 2019. 11:43

Pobjedom nad Nizozemkama hrvatske su kadetkinje osigurale ostanak u elitnom rukometnom razredu za svoj uzrast. Osakaćene ozljedama Škarić, Paštar, Krezo (jučer ujutro na treningu) i Ines Pifar (na utakmici), Hrvatice su ponovno slabo ušle u utakmicu.

Postao im je to zaštitni znak na EP-u u Sloveniji, ali nitko im ne može oduzeti karakter kojim se vraćaju u susrete. Tako je bilo i ovaj put pa su 7:9 iz 18. minute ubrzo pretvorile u 11:9. Do poluvremena su održavale prednost, a u nastavku je voda došla do grla u 50. minuti, kada Nizozemke odlaze na plus dva te je izbornica Prosenjak bila primorana zvati minutu odmora.

Ona je urodila plodom, jer Ana Buljan s tri uzastopna gola odvodi Hrvatsku u vodstvo 27:25, a 70 sekundi prije kraja Ana Mrkonjić brani sedmerac i Hrvatsku vodi do pobjede.

- Nisam zadovoljna, ali osigurale smo ostanak i to je u ovom danu najvažnije, tako da nismo u velike probleme gurnuli 2004. godište. Očekivali smo i mislim da vrijedimo više, ali sretna sam da su cure pokazale karakter i u tako teškim trenucima osigurale ostanak. Sada znam što imamo i na čemu treba raditi. Za sve će ostale detaljne analize biti vremena - priznala je izbornica čije će rukometašice u subotu za 13. mjesto igrati protiv Portugala.

HRVATSKA 28 (16)
NIZOZEMSKA 26 (13)
CELJE, dvorana Golovec. Gledatelja: 100. Suci: Bačković i Palačkovič (oba Slovenija). Delegati: Trojkova (Češka) i Ehrmann-Wolf (Njemačka).
HRVATSKA: Blašković, Mrkonjić; Fureš 1, Josipović 5, Buljan 8, Pifar 1, Petković 1, Birtić 4, Bilandžić, Cvitanović, Vuljak, Krizmanić 6 (1), Krezo, Zrnić 1, Hage, Nemčić 1. IZBORNICA: Adrijana Prosenjak.
NIZOZEMSKA: van Galen, van Echtelt, Vlug; Jansma, van Rijnsoever, Daleman 2, van de Ruit 3, Steverink 1, van Ingen, Verbraeken 2, Staal 10 (4), Kuipers 1, Maarschalkerweerd, Wolfs 7, Mens. IZBORNIK: Ricardo Clarijs.
ISKLJUČENJA: Hrvatska: 8 minuta, Nizozemska: 6 minuta
SEDMERCI: Hrvatska: 2 (1), Nizozemska: 5 (4)
IGRAČICA UTAKMICE: Ana Buljan

Linker
19. svibanj 2024 12:15