Zoran Gobac
 / Foto: Damir Krajac / CROPIX
NENADANI PROBLEM

U SAVEZU ODLUČILI STATI NA KRAJ ONIMA KOJI SE NE ODAZIVAJU POZIVIMA REPREZENTACIJE 'Tko se Hrvatskoj ne odazove jednom, taj je prekrižen zauvijek'

Piše: Mihovil MekićObjavljeno: 07. travanj 2019. 13:25

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar objavio je u petak na konferenciji za medije u Zagrebu popis od 18 igrača na koje računa za dva kvalifikacijska dvoboja za Europsko prvenstvo 2020. u kojima će naši rukometaši igrati protiv Srbije, 11. travnja u Beogradu te 14. travnja u Zadru.

Osim objave popisa kratko se javnosti obratio i koordinator za muški rukomet Zoran Gobac koji je istaknuo jedan nenadani problemima s koijim se nose u HRS-u čak i kada je riječ o mlađim dobnim skupinama.

- U nižim dobnim skupinama klubovi su počeli diktirati dolazak igrača u reprezentaciju i moram reći da ćemo to presjeći. Tko se ne odazove gubi status reprezentativca u svim dobnim kategorijama. Igrači neće odlučiti sami kada će igrati, a kada neće. Tko ne dođe, prekrižio se trajno. Ako je ozlijeđen, igrač mora doći na pregled, jer imamo zdravstvenu komisiju koja se s time bavi - kaže koordinator za muški rukomet Zoran Gobac.

Opatija, 260716.
Prijateljska utakmica izmedju reprezentacije Hrvatske vodjene Zeljkom Babicem i reprezentacije Slovenije vodjene Veselinom Vujovicem.
Na fotografiji: Zoran Gobac i Lino Cervar.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
CROPIX

Igor Vori, direktor reprezentacije je dodao:

- Nismo mi izmislili EHF kalendar. Drago mi je što naši mladi igrači igraju u velikim klubovima, ali treba imati odnos prema reprezentaciji. Konkretno, prije tjedan dana izbornik juniora Davor Dominiković dobio je mail iz Gummersbacha da se oslobodi Ivana Martinovića. Već je jednom to učinjeno u prosincu, ali sada je travanj, pripreme za SP juniora u Španjolskoj su važne, inzistiramo da on dođe. Razgovarao sam s igračem, s njegove strane nema problema, ali klubovi rade pritiske u čemu se igrač teško snalazi. No, nadam se da će sve biti OK. Branimo svoj interes. Na putu smo stvaranja nečega i ne bih želio da se to olako shvati. Ima naravno još primjera, ali ne bih sada širio priču, jer u suštini vrijedi za sve isti odgovor.

Linker
03. svibanj 2024 08:25