Goran Mehkek / CROPIX / CROPIX
POJEDINAČNO PH ZA SENIORE

U VARAŽDINU POČINJE GENERALNA PROBA ZA EUROPSKO EKIPNO PRVENSTVO Perković i Kolak imaju drugačiji program, ali u grad baroka stižu u kolovozu

Nacionalno prvenstvo bit će generalna proba, ujedno i izborno natjecanje za ekipni EP, ali, naravno, ne i jedini kriterij.
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 31. srpanj 2019. 14:13

Varaždin je danas i sutra domaćin pojedinačnog Prvenstva Hrvatske za seniore. Voljeli bismo kad bismo mogli napisati da će se na obnovljenom stadionu SC Sloboda okupiti sve najbolje što ima hrvatska atletika, ali ovom prilikom ipak nije tako.

Dvije hrvatske olimpijske pobjednice, Sandra Perković i Sara Kolak, imaju drugačiji program priprema, ali dobra je vijest da će Varaždinci vrlo brzo moći vidjeti obje na djelu u svom gradu. Naime, grad baroka je 10. i 11. kolovoza domaćin Europskog ekipnog prvenstva (2. liga), a na njemu će hrvatska reprezentacija nastupiti u najjačem sastavu, uključujući Sandru i Saru.

Nacionalno prvenstvo bit će generalna proba, ujedno i izborno natjecanje za ekipni EP, ali, naravno, ne i jedini kriterij. U svakom slučaju, iako na PH neće nastupiti naše najjače snage, bit će zanimljivih nastupa i dvoboja te pokušaja lova na još pokoju normu za Svjetsko prvenstvo u Dohi. Natjecanja oba dana počinju u 15.30 sati bacanjem kladiva i skokom s motkom.

Linker
03. svibanj 2024 02:18