SQUASH

U Zagrebu danas počinje iznimno jaki juniorski turnir iz juniorske super serije 20 najjačih u Europi

Na turniru će nastupiti preko osamdeset junior iz osamnaest zemalja, što je rekordna brojka
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 16. ožujak 2023. 07:52

U Zagrebu će se od 17. do 19. ožujka 2023 godine održati međunarodni juniorski squash turnir koji se nalazi na kalendaru Europske squash federacije i spade među 20 turnira juniorske super serije. Ovo je deveti po redu turnir na kalendaru Europske squash federacije koji će se održati u FirstFITNESS&SQUASH tower centru, Zavrtnica 17,Zagreb.

Na turniru će nastupiti preko osamdeset juniora iz osamnaest zemalja. Ovo je do sada najveći broj zemalja na Croatia junior openu. Naše boje branit će ponajbolji hrvatski junior i to u kategoriji do 19 godina Franka Vidović i Jan Cerovac od kojih se očekuje jedna od tri medalje. Franki i Janu ovo je zadnja godina u juniorskoj konkurenciji I zadnji međunarodni turnir u Hrvatskoj, a Franka je naša državna prvakinja koja svoju sportsku karijeru nastavlja od jeseni u Sjedinjenim Američkim Državama. Naše boje u kategoriji do 17 godina branit će vrlo perspektivna juniorka Dora Režić koja je tek navršila 15 g I ušla u višu kategoriju.Od Dore se isto očekuje jedna od medalja. Za ostale hrvatske ponajbolje juniore očekuju se dobri rezultati I kvalitetni mečevi.

Kolika je važnost ovog turnira govori podatak da u Zagreb dolaze I predsjednik Europske squash federacije gospodin Thomas Troedsson i glavni manager gospodin Marcel Borst. Visoke squash goste primit će I predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora gospodin Zlatko Mateša I glavni tajnik gospodin Siniša Krajač. U sklopu posjeta Zagrebu čelnici squash federacije posjetit će I Kineziološki fakultet u Zagrebu

Turnir počinje u petak u 12 sati, a finalne borbe očekuju se u nedjelju od 10 sati.

Linker
25. travanj 2024 13:35