Paun Paunović/CROPIX
LEGENDA

Umro je Ivan Ivančić

Piše: Kristina DominkovićObjavljeno: 29. kolovoz 2014. 02:31

Iznenada, u 77. godini, preminuo je atletski trener Ivan Ivančić. Legendarni „Trendžo“ Ivanča, posljednjih dana bio je smješten na internoj intenzivnoj, zatim i na odjelu pulmologije u KBC Sestara milosrdnica u Vinogradskoj, gdje je kasno sinoć i preminuo.

Navodno mu je u posljednje vrijeme nekoliko puta pozlilo na što se požalio, no još uvijek se ne zna točan uzrok smrti. Div, kako ga je prozvao njegov najveći i neprežaljeni prijatelj Mate Parlov, nikada nije bio bolestan, do prije nekoliko dana svaki dan je trenirao, puno hodao, dizao utege sa svojim bacačkim nadama, no, posljednji uteg nije uspio podići.

Atletika je izgubila velikog trenera, najvećeg za bacače kojeg su vidjeli naši prostori. Trenera koji je stvorio nedodirljivu diskašicu Sandru Perković, koji je osvojio desetke najvećih atletskih medalja, a u vlastitoj bacačkoj karijeri osvojio dva europska dvoranska zlata u kugli (1980. i 1983), te bio zlatni na Mediteranskim igrama 1975. i brončani 1979. godine.

Rođen u Grabovici 6. prosinca 1937. godine, ovaj karizmatični sportaš nedavno nam je pričao o velikim planovima, ovo ljeto je dobio šestog svjetskog prvaka kojeg je oblikovao svojim rukama ( Martin Marković, svjetski juniorski prvak u disku), još jednog u nizu, želio je od njega stvoriti novu Sandru Perković, želio je nove velike medalje, no njegova djeca morat će dalje bez svog Trendže. Div će od jučer stvarati na nekom drugom mjestu. Ovome je dao puno, jako puno. No, mogao je još. Želio je još. Njegov hitac je jučer pao na mjesto koje se ne može izmjeriti metrom. Otišao je daleko...

Linker
14. svibanj 2024 17:33