TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix
NA KROVU EUROPE

Barakude su na najbolji način iskoristile ‘splitski delirij‘, a izborniku Tucku sada nedostaje još samo jedno

Za dvije godine idemo u Pariz po tu "kariku koja nedostaje"
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 11. rujan 2022. 07:58

Hrvatski vaterpolisti su prvaci Europe, Hrvatska je opet na vrhu svijeta! Doslovno nevjerojatno zvuči, bravo za naše mladiće. Podmlađena momčad Ivice Tucka, momčad natpolovično sastavljena od debitanata na velikim natjecanjima, na nedavnom je SP-u u Budimpešti zauzela četvrto mjesto. Vrijedno se zatim spremala i pripremala za domaći Euro na kojem se nije smjela osramotiti. Ne samo da se nije osramotila - ostvarila je izvanserijsko sportsko čudo.

U postojećim okolnostima u kojima su se oprostili ponajbolji iskusni igrači, mnogi su sumnjali, mnogi su najavljivali Fenomenalni Marko Bijač na vratima koji se poodavno profilirao u najboljeg svjetskog vratara, iskusni Luka Bukić, Loren Latović, Ivan Krapić, Josip Vrlić, fenomenalno pojačanje iz Rusije Konstantin Harkov, te također iskusniji Toni Popadić dobili su u reprezentaciji novake, dečke koji su prije dva mjeseca prvi put izašli na tako velika svjetla pozornica.

image
TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix

I njih svakog treba pojedinačno spomenuti - Rino Burić, Franko Lazić, Marko Žuvela, Jerko Marinić Kragić, Matijas Biljaka, Andrija Bašić (Ivan Domagoj Zović, Filip Kržić). Svi su oni dali velik obol novom velikom uspjehu hrvatskog vaterpola koji je tako prekinuo jedan mali mini niz od tri natjecanja bez osvojenog odličja. Nisu naši bili uspješni na zadnjem EP-u u Budimpešti, na olimpijskom turniru u Tokiju i opet u Budimpešti na nedavnom spomenutom SP-u; sad su se vratili na najbolji mogući način, iskoristili su delirij u kojem su uživali u Splitu, atmosferu koja je pokazala da je Split pravi vaterpolski grad. Ne samo Hajdukov grad.

image
TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix

Da, bio je izbornik Tucak u teškim dramama, s vrlo teškom "zlatnom hipotekom" svojeg prethodnika Ratka Rudića godinama se odlično hrvao, nizao je odličja, uzeo je svjetsko zlato prije pet godina u Budimpešti, sada je ponovio Rudićev zlatni Zagreb i samo mu još olimpijsko zlato nedostaje da i sam upotpuni tri velika zlatna odlična na EP-ima, SP-ima i olimpijskim turnirima na kojima ima "samo" srebro. Za dvije godine idemo u Pariz po tu "kariku koja nedostaje", mogao bi sada govoriti Tucak. Mogao bi sada govoriti štogod hoće, ponovno je na krovu Europe, ponovno je najbolji. Najbolji su i njegovi dečki,

Linker
28. prosinac 2022 19:59