Kapetan Andro Bušlje vodi 'Barakude' prema novoj medalji
 Goran Mehkek / Cropix
STRUČNA ANALIZA

BARAKUDE SU ODRADILE BESPRIJEKORAN POSAO, ALI PRAVI SU IZAZOVI TEK PRED NJIMA Sljedeća utakmica u četvrtfinalu nosi sve, ali i uzima sve

ZA SN PIŠE NEVEN KOVAČEVIĆ: Nema se tu puno što za reći, bila je to utakmica u jednom smjeru, od samog početka, čak i bez značaja, jer bismo mi bili prvi u skupini i da smo izgubili. Zato mi je dobro bilo za vidjeti tu profesionalnosti i ozbiljnost na najvišoj razini.
Piše: Neven KovačevićObjavljeno: 19. siječanj 2020. 12:19

Ušli smo muški u utakmicu, bez opuštanja, jer kad je tijelo napeto onda je dobro, onda nema ozljeda koje se i događaju kad se igra s pola snage.

Jako mi se svidjela igra naših bekova, u kontinuitetu, evo, Bušlje pet od pet, i dosta je dobro štimao kontranapad. Iako je razlika u kvaliteti između nas i Slovaka evidentna, pristup i pritisak na vanjsku liniju me oduševio. Ostajanje dosta visoko, oduzimanje lopte, blokovi, sve je bilo kako treba...

Pokušali smo na kraju, nakon time-outa, odigrati s punim sastavom, dakle i s vratarom u napadu, što nova pravila omogućuju. Moj je osobni stav o tome da je to jako dobra stvar, ali po meni bi bilo puno bolje da umjesto vratara u napadu možeš koristiti igrača, ako je već dana ta blagodat da imaš igrača više u napadu. Mislim da bi to onda bilo puno korisnije, opasnije i izglednije. Sedam na šest, to u zadnjem napadu može biti presudno ako je rezultat takav, iako nosi sa sobom i određeni rizik jer ti je gol prazan. Zato se taj napad uvijek i izvodi do kraja, do isteka vremena.

Jako je to sve skupa dobro zbog nastavka Europskog prvenstva i susreta u srijedu najvjerojatnije s Grčkom, u četvrtfinalu. Sada, pristupi su kod trenera različiti u takovim situacijama, što raditi u ova skoro pa četiri dana. Uvijek je pitanje što je bolje, imati natjecateljski kontinuitet odigravanja utakmica svaka dva dana, ili pak dobiti jednu ovako dužu stanku u kojoj se možeš regenerirati, ali koja nosi sa sobom i određene zamke.

No, siguran sam da je naš stručni stožer dobro prostudirao tu situaciju i da već imaju pripremljen plan i program za ove dane do srijede i četvrtfinalne utakmice. Naravno, ovom smo pobjedom izbjegli osminu finala, također jednu utakmicu, u kojoj je također sve moguće...

Grci su nam, barem do sada, odgovarali po svom stilu i načinu igre, iako ne valja nikada govoriti unaprijed, niti se previše zavaravati. Pogotovo jer je to sada nokaut faza natjecanja, ovo je utakmica koja nosi sve, ali i uzima sve. Tu stoga ne treba ništa govoriti unaprijed, iti se pozivati na neku tradiciju. No, vjerujem u ove momke koji su do sada odlično odradili posao, i zapravo su tek sada pred njima one prave utakmice.

Linker
24. travanj 2024 13:32