VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX
Prekinute pripreme

Barakude u gaćicama istrčali iz zgrade ‘Totalno jezivo! Voda se kao tsunami prelijevala do tribina!‘

"Toliko su svi bili prestravljeni da su goli i bosi istrčali van iz zgrade"
Piše: Dean BauerObjavljeno: 29. prosinac 2020. 22:54

Da su “olujni valovi” mogući i u natkrivenom bazenu, na najgori su se način uvjerili i naši vaterpolski reprezentativci. Naime, točno u trenutku udara, momčad je bila na plivalištu uz Savu, u samom bazenu.

- Ovako nešto jezivo u životu nisam iskusio, a vjerujem ni momci - jučer će nam izbornik Barakuda Ivica Tucak.

- Oni su bili u vodi, radili smo, trenirali i odjednom se sve počelo tresti, ljuljati, škripati. Ali voda... Ta silna količina se jednako tako počela valjati. Poput tsunamija se prelijevala preko ruba bazena, do tribina. Užas! Toliko su svi bili prestravljeni, da su momci istrčali van u kupaćim gaćicama. Ne mislim van iz vode, iz bazena, nego bosi i goli istrčali su van iz zgrade. Svi smo panično istrčali.

Je li bazen oštećen, jesu li popucala stakla odnosno staklena stijena prema južnoj strani?
- Iskreno... ne znam. Mislim da ne, ali nismo gledali. Ovo je bilo jezivo.

Dakako, pripreme vaterpolske vrste su obustavljene praktički istog trenutka.
- Ma apsolutno. Prvo, bazen je zatvoren. Drugo, ovo je i silan pretrpljeni strah. Ma, strah se i da prevladati, ali sada nemamo bazena. Trebali smo odraditi još po jedan trening u utorak navečer i srijedu ujutro, no to će dečki koji su iz Splita, Dubrovnika obaviti ondje - kratko će jučer izbornik Tucak kojeg smo već “uhvatili” na putu za Šibenik.

Barakude bi se trebale iznova okupiti 2. siječnja navečer u Zagrebu, te do 6. siječnja nastaviti s pripremama za nastup na europskom kvalifikacijskom turniru Svjetske lige koji počinje 8. siječnja u mađarskom Debrecenu.

Linker
19. travanj 2024 22:42