TONCI PLAZIBAT/CROPIX
NIJE IŠLO

Barakude u trileru peteraca poražene od Crne Gore, nije pomoglo ni +2 dvije minute do kraja...

Hrvatski vaterpolisti poraženi su u četvrtfinalu kvalifikacija za Svjetsku ligu od velikih rivala.
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 08. siječanj 2021. 20:02

Crna Gora se pretvara u trn u peti Hrvatske. Nakon što su nas Crnogorci lišili brončane medalje na Europsko prvenstvu u siječnju prošle godine, a vodili smo u utakmici za 3. mjesto s pet pogodaka prednosti, sada su nas u vraćanju u reprezentativne akcije, opet sredili.

Istina, ovo nije tako bolno kao prošle godine, ovo je bilo samo četvrtfinale europskih kvalifikacija Svjetske lige. Više boli način na koji je Hrvatska izgubila, jer su odabranici Ivice Tucka praktički vodili cijelu utakmicu, osim u startu (Ivović za 0:1 u 4. minuti) i kad je Radović postavio 3:4 u 19. minuti. Sve ostalo u regularnom dijelu bilo je u našu korist, jedan do dva pogotka prednosti, pa i u 30. minuti kad je zabio Bukić za 10:8. U posljednje dvije minute Crnogorci su i to stigli. Najprije Ivović, potom Ukropina samo sedam sekundi prije kraja.

Kako nema produžetaka, pristupilo se izvođenju peteraca. Sve do posljednje serije strijelci su bili nepogrešivi i tada Vladimir Gojković mijenja vratara Lazovića, šalje na vrata Kandića koji je pročitao šut Garcije. Nešto kasnije, na drugoj strani Brguljan je potvrdio prolaz Crne Gore u polufinale, a Hrvatska će u borbu za plasman od 5. do 8. mjesta.

Nevjerojatno je, zapravo, da Hrvatska nije iskoristila fantastičnu večer Marka Bijača, koji je skupio velikih 18 obrana. Ili da nije kapitalizirala šest pogodaka iz osam udaraca Lorena Fatovića.

Uporni Crnogorci

Kao da smo cijelo vrijeme pred sobom imali rampu, kao da nam noćna mora s lanjskog Europskog prvenstva nije nestala. Hrvatska je u nekoliko navrata imala dva pogotka prednosti (6:4, 7:5, 9:7 i 10:8), a utakmicu smo definitivno propustili prelomiti krajem treće četvrtine. Tada je kod 6:5 Bijač obranio udarac Matkovića s igračem više, a Fatović iz kontre svladao Lazovića za 7:5.

Uzalud nam sve, Crnogorci su bili uporni, kao da su osjećali da Hrvati sami sebi ne vjeruju, pa su tako u posljednji napad poslali i vratara Lazovića, a Ukropina izjednačio za peterce.

Linker
20. travanj 2024 20:59