Hrvatski vaterpolisti

 HRVATSKI VATERPOLO SAVEZ
UVJERLJIVA POBJEDA

Barakude uzele pehar u Crnoj Gori i završile europski dio priprema za Mundijal na najbolji mogući način

Taman da je i u pripremnoj utakmici, pobjeda je pobjeda. Za to se, uostalom, i igra
Piše: Dean BauerObjavljeno: 29. lipanj 2023. 21:56

CRNA GORA - HRVATSKA 9:13 (2:3, 4:4, 1:4, 2:2)

HERCEG NOVI - Otvoreno plivalište u Škveru. Gledatelja 1.000. Suci: Mišković (Crna Gora) i Radičević (Hrvatska).

CRNA GORA: Đurović, Mačić, Perković 1, Averka 1, Čučković 1, Popadić, Vidović, Đurđić 1, Ukropina, Ćetković 1, Matković, V. Radović 2, Tešanović, Drašković 1, Vučurović 1. IZBORNIK: Vladimir Gojković.

HRVATSKA: Bijač, Burić, Čagalj 1, Dužević 1, Lazić 1, Bukić 2, Vukičević 2, Žuvela 1, Marinić Kragić, Vrlić, Bašić, Harkov 4, Popadić, Butić 1. IZBORNIK: Ivica Tucak.

Završio je europski dio priprema Barakuda pred nadolazeće Svjetsko prvenstvo u Fukuoki (16. do 30. srpnja). Okončan je na najbolji način, a u sportu je to pobjeda, dakako. Pa, taman i da je u pripremnoj utakmici, što načelno jest bio turnir u Herceg Novom na kojem je još igrala i Francuska.

U srijedu su svladani Francuzi, golom razlike (9:8), što i nije za čuditi jer tu su utakmicu naši reprezentativci odigrali navečer, dok su još prijepodne bili u Dubrovniku i štoviše, dva i pol sata trenirali. U četvrtak, pred lijepo ispunjenim tribinama otvorenog plivališta u Herceg Novom, "pala" je i Crna Gora. Elegantno i uvjerljivo, s četiri gola razlike. Ponovo, kao i protiv Francuske, bez da je suparnik bio u vodstvu, odnosno s tek tri kratkotrajna izjednačenja (1:1, 2:2 i 3:3). Najveća je razlika napravljena u četvrtini za koju mnogi u vaterpolu znaju reći da je najbitnija, trećoj. U njoj su Barakude otišle od 7:6 do 11:7, s tim da je u zadnjoj dionici, još tri minute do kraja bilo i 13:7 za Hrvatsku.

"Razorio" je Crnogorce ljevak Konstantin Harkov s 4 gola (dva je postigao u drugoj dionici), iako generalno u našoj momčadi i nije bilo loše karike. Izbornik Tucak je za ovu utakmicu čak i odmarao kapetana Ivana Krapića, pa je uz Vrlića drugi centar bio Dužević. Barakude će još u petak prijepodne trenirati u Herceg Novom, nakon čega slijedi povratak doma i manji odmor do nedjelje, 2. srpnja kada je završno okupljanje u Zagrebu. Već dan kasnije slijedi let za Los Angeles, na sparing s Amerikancima uoči SP.

Linker
04. svibanj 2024 19:34