Nikola Jakšić

 ANGELA WEISS Afp
PROZIRNO POJAŠNJENJE

Bizarna situacija u Beogradu: Prvak Srbije ne pušta kapetana na pripreme - srpske reprezentacije!?

U klubu ovakvu odluku obrazlažu time da se igrač tek nedavno vratio nakon ozljede
Piše: Dean BauerObjavljeno: 04. ožujak 2023. 14:07

Ovako što još nismo čuli. Srbijanska vaterpolska vrsta koja se priprema za turnir Svjetskog kupa koji će oni odigrati u Podgorici, okupila se bez svojeg kapetana, braniča Nikole Jakšića kojeg na pripreme ne pušta klub! Iako se radi o službenom međunarodnom natjecanju, te svaki klub mora pustiti svojeg igrača u reprezentaciju kojoj pripada.

No, ono što je dodatno iznenađujuće je da taj klub koji ne pušta Jakšića, inače kapetana srpske momčadi je - Novi Beograd!? Dakle, tamošnji, domaći klub, štoviše prvak Srbije. U klubu ovakvu odluku obrazlažu time da se Jakšić tek nedavno vratio nakon mjesec dana odsustva zbog ozljede, te da treba raditi po posebnom programu i da mu je bolje da radi u klubu nego u reprezentaciji.

Oglasili su se iz Vaterpolskog saveza Srbije upozoravajući Novi Beograd da će Jakšić imati na raspolaganju sve identične uvjete za oporavak, pripreme kao i u klubu, te su zatražili Novi Beograd da ponovo razmisle. Ovi su razmislili ponovo, ali odgovor je opet bio isti. Sada je začudo, stav nacionalnog vaterpolskog saveza dosta pomirljiv jer je njihov predsjednik Viktor Jelenić rekao, kako prenosi službena mrežna stranica Srpskog vaterpolskog saveza - "Nama je žao što Nikola nije tu. Imao je sve uvjete trenirati na vrhunskoj razini i nadam se da će biti s nama u narednom razdoblju".

Drugim riječima, Savez se ipak ne bi želio zamjeriti previše klubu koji vodi Aleksandar Šapić, koji je pak vrlo blizak s Aleksandrom Vučićem, a onda dalje ne trebamo pojašnjavati.

Osobito je prozirno pojašnjenje VK Novog Beograda da Jakšiću treba rad po posebnom tretmanu nakon ozljede budući da je ovaj igrač prošlog vikenda igrao turnir Premier lige u Dubrovniku, sve tri utakmice, u svakoj postigao golove, protiv našeg Jug AO i 2, ako ćemo preciznije. Prije nekoliko je dana, u utorak igrao i derbi Lige prvaka protiv Ferencvarosa (ponovo i gol postigao), dakle... ovaj odličan igrač je potpuno zdrav i spreman.

Očito je pozadina sasvim drukčija, ali je indikativno da je jedan klub jači od nacionalnog saveza i da si može dopustiti zabranu odlaska kapetana reprezentacije, još k tomu domaće im vrste, na pripreme.

Linker
26. srpanj 2024 06:00