Duje Klaric / CROPIX
FINALE KUPA

BORBA ZA PRVI OVOSEZONSKI TROFEJ BIT ĆE ŽESTOKA: Netko je na razglasu pustio Highway To Hell dok su se Splićani mučili s 'parnim valjkom'

Piše: Dean BauerObjavljeno: 23. studeni 2019. 21:15

U nedjelju će se, od 18.45 sati na poljudskom plivalištu za naslov pobjednika Hrvatskog kupa nadmetati jugaši i mladostaši. U biti, par isti kao prije 11 mjeseci u Dubrovniku. No, ono što je izostalo glede očekivanog u drugom polufinalnom susretu je neizvjesnost. 'Ubijena' je zaslugom aktualnog prvaka Hrvatske. Jug AO se doimlje poput parnog valjka ili kakve vodene drobilice. Ovo kako u zadnje vrijeme igraju, u posljednjih 10-ak dana je malo ispod crte perfekcije.

U subotu se u polufinalu igrala 12. minuta utakmice, točno sredina druge četvrtine kada je utakmica već bila zaključena. Nakon prividne neizvjesnosti prve četvrtine (2:1), slijedilo je Jadranovo 'glavinjanje' u igri s igračem više, što su jugaši pak redovito kažnjavali. Ubojito! Sve je počeo s dvije polukontre mladi Žuvela, pa sjajno zabio i Garcia za 5:1. Sami smo tada za novinarskim stolom rekli - "Gotovo je, možemo pisati konačni izvještaj". Krivo! Nije bilo gotovo jer su još malo pozabijali Fatović, pa onda i Lončar... U čas je bilo 7:1, a tek sredina druge četvrtine. Jugaši su golove davali iz kontri, s 2 metra, s igračem više, malo je falilo da vidimo i "škarice". Ono što Jadranu nikako ne ide je igrač više. Za Splićane je to problem previše. Sad, ako mislite da je novinar prekritičan i pomalo "otrovan" prosudite sami ako napišemo da je Jadran prvi gol s igračem više dao iz tek devetog pokušaja!?

Netko je na razglasu u minuti odmora pustio AC/DC i "High Way To Hell". Hm, dosta (ne)prikladno za domaćina ili Jadran u tom trenutku.

Bilo kako bilo, od rezultata 7:1, dvije minute i 15 sekundi prije kraja druge četvrtine, prestao se igrati ozbiljan vaterpolo.

Jadran se "mučio", Jug AO "trpao" i najavio vrlo ozbiljno lov na 15. naslov pobjednika Hrvatskog kupa.

- Moram se složiti da smo igrali dobro. U jednoj početnoj nervozi smo se možda mi malo bolje snašli. Žuvela mladi je dao dva važna gola. Jasno da samo zadovoljni, bilo je vidlivo da je Jadranu nedostajao Krapić. Zadovoljni smo kako pobjedom, tako i igrom - rekao je ozarena lica učitelj jugaša, Vjekoslav Kobešćak. Strateg čija momčad igra sada tako da je ustrašila i mladostaše koji ih čekaju u finalu.

- Zaboravite polufinala i tko je što i kako odigrao. To je draž sporta. Nikada ne znaš što ćeš vidjeti kada, koji dan. Večeras će sigurno biti izvrsno i potpuno otvoreno finale - veli Vjekoslav Kobešćak, Zagrepčanin na klupi Dubrovčana.

Hrvoje Benić je sa 4 gola bio prvi strijelac, ali niti on ne pada u euforiju.

- Nismo ništa ni osvojili. U redu, forma je zadnjih 10-ak dana u usponu, tako je i ciljana forma. Mislim da smo sada pokazali i ovom utakmicom da smo sada stvarno spremni.

Finale?

- Zaboravite sve prijašnje utakmice. Mladost će biti sigurno "nabrijanija" sada. Bit će teško, a šanse su 50-50.

Trener Jadrana Ivan Asić nije govorio puno, a iskreno nije ni imao što.

- Puno smo "štekali" s igračem više i sami sebe iskontrirali s nekoliko golova. Jug je bio puno, puno bolji i svaka im čast.

Linker
27. travanj 2024 10:33