RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
VATERPOLO

Burić i Pejković predvodili Jadran u pobjedi protiv Mornara u posljednjem susretu splitskog turnira Jadranske lige

Jadran je turnir okončao s maksimalnih šest bodova, dok je Mornar BS osvojio jedan, kao i šibenski Solaris
Piše: Dean BauerObjavljeno: 08. listopad 2022. 13:17

JADRAN - MORNAR BS 14-3

MORNAR BS: Kordić (4 obrane), Uvodić, Hrvatić 1, L. Penava, Čurković, Buzdovačić 1, Bušelić, D. Akrap 1 (1-2), Čumbelić, Gudurić, Knežević, Pavić (9 obrana), Kovačević. TRENER: Boris Pavlović.

JADRAN: Marcelić (3 obrane), Burić 4, Marinić Kragić, Čagalj 1, Z. Butić 1, Pejković 3, Bukić 1, Tomasović 2, Delić, Stojanac 1 (1-1), Šetka 1, A. Dužević, Anić (2 obrane), Zović. TRENER: Mile Smodlaka.

PETERCI: Mornar BS 1-2, Jadran 1-1.

OSOBNE POGREŠKE: Mornar BS 5, Jadran 7. TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Čagalj (21), Pejković (27)

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Mornar BS 1-5 (20%), Jadran 2-4 (50%).


Zastrašujuće je djelovao Jadran u gradskom derbiju 3. kola skupine A Premier lige protiv Mornara BS. "Raznijeli" su mornarevce, rastavili ih na dijelove, s tim da još vjerojatno nisu ni prikazali ono najbolje.

Centar Nikša Dobud nije ni bio u sastavu, najbolji strijelac Jerko Marinić Kragić nije postigao gol, Čagalj i Pejković su prikupili tri osobne, s ti da je Čaglju treća pokazana već u 21. minuti, ali su svejedno učenici Mile Smodlake zatrpali Mornarevu mrežu. Prednjačio je Rino Burić s 4 gola.

Ono što je međutim najdojmljivije je da poraženi sastav nije postigao gol skoro pa tri i pol četvrtine!? Drugi gol je Mornar BS postigao u 6. minuti utakmice, iz peterca (zanimljivo, to je bilo još za 2:2). Treći gola, za konačnih 3:14, mornarevci su postigli sa zvukom sirene za kraj utakmice.

Ovo je bila posljednja utakmica 1. turnira Premier lige u A skupini, iz koje Jadran "nosi" maksimalnih 6 bodova, Mornar BS 3, a Solaris nema niti jedan.

Linker
05. svibanj 2024 01:20