ANDREAS SOLARO Afp
TEŽAK PORAZ

Debakl Srbije je dosad najveće iznenađenje olimpijskog turnira

Australija je uvjerljivo svladala Srbiju 8:3 (1:0, 5:1, 1:0, 1:2)
Piše: Dean BauerObjavljeno: 30. srpanj 2024. 11:51

Svojevrsna uvertira u našu utakmicu s Talijanima ponudila je dosad najveće iznenađenje olimpijskog turnira, ali i jedan od doista najtežih poraza Srbije na OI uopće. Možda ne toliko rezultatski, koliko igrom, dojmom.

Australija je naime uvjerljivo svladala Srbiju 8:3 (1:0, 5:1, 1:0, 1:2). No, koliko je to bilo uvjerlivo, nadmočno spomenut ćemo samo da je nakon tri četvrtine Australija vodila 7:1! Srbi su u tri četvrtine postigli samo jedan gol, i to je jedva se lopta zakoprcala u australskoj mreži, 45 sekundi prije kraja druge četvrtine. Drugi su gol dali iz peterca. Nije to sve, Australija je u drugoj četvrtini ostala bez centra Lachlana Edwardsa (crveni karton). Nije se osjetilo uopće. Nije problem Srbije samo u tome što je Australiji "ulazilo" skoro pa sve što su pucali iz vanjske linije. Problem Srbije je zaista lošoj, vrlo lošoj igri. Provukli su se jedva protiv Japana, ali protiv Australije su "legli". Potpuno. Kapetanu Nikoli Jakšiću koji je jedan od najboljih igrača je lopta ispadala iz ruku. Više puta. To nismo nikada vidjeli. Mandića su Australci isblokirali. Australci su i bitno brže, bolje plivali. Srbi su baš potopljeni.

U redu, znali smo već viđati njihovu lošu igru (ne doduše nikad ovako lošu) u prvom tjednu nekog turnira, pa se onda podignu u drugom. Jedino što su to činile malo bolji igrači od većine ovih što sada predstavljaju Srbiju. Ipak, oprez. Ne valja ni brzati sa zaključcima. Ipak je ovo tek 2. kolo, ali da obrisi srpske igre ne da nisu dobri, već se ni ne vide, i to je točno.

Australci? Go Aussie, svaka čast. Od ljevaka Luke Pavillarda (4 gola) kojeg je naš Elvis Fatović još u biti uvrstio u reprezentaciju, dok je vodio Klokane, pa ga onda doveo u Barcelonetu; pa do Gospara Jacoba Merčepa (1 gol). Dubrovčanina s australskom putovnicom i igrača kluba iz Gruža od veljače ove godine.

Linker
14. rujan 2024 15:35