BOZO RADIC Cropix
PREMIER LIGA

Dva Jadrana osam dana nakon Trebinja igraju i u Splitu: ‘Moramo ući od početka onako kako znamo‘

"Na kraju dana, ono najbitnije je da pobjeđujemo", napominje Marcelić
Piše: Dean BauerObjavljeno: 14. listopad 2023. 21:08

Jadran - Jadran, klapa 2. Ponovno će u vodu dva Jadrana. Prvospomenuti je splitski, taj je i domaćin. Drugi dolazi iz Herceg Novog. Prvak Hrvatske protiv prvaka Crne Gore. Ova dva kluba su igrala i prije tjedan dana, ali tada u Ligi prvaka i u trećoj državi. U Trebinju, gdje si je domaćinski bazen izabrao crnogorski sastav, slavio je naš, splitski Jadran 11:10. Utakmica pred nama donosi derbi u Premier ligi, sraz dvije prvoplasirane momčadi, jedina dva sastava koji još ne znaju za poraz u ovom natjecanju. Danas se to promijeniti....

Značajna i velika pobjeda

Splitski Jadran djeluje... Nećemo napisati moćno i impresivno, iako im takvi rezultati jesu. Jadran igra vrlo, vrlo dobro, ali to još nije ni izbliza stopostotni kapacitet ovog sastava zvijezda. Što je doduše i logično jer nakon mjesec i pol sezone, očekivati da svi baš “klipovi u motoru” koji je pun “ganc” novih, blještavih dijelova bilo bi nerealno. Nisu baš dizelaši pa da im treba doba zagrijavanja, ali jest potrebno neko vrijeme uigravanja za postizanje savršenstva. Ono što jest savršeno to je činjenica da pobjeđuju, te da suparnike u pravilu “samelju” u završnicama, u drugom dijelu utakmice. Ili kao u petak u Gružu, u posljednje dvije minuute, zaključno s trenutkom genijalnosti Lorena Fatovića i golom za pobjedu dvije sekunde prije kraja.

- Pozivam na maksimalni oprez i to zato što je Jadran iz Herceg Novog jako kvalitetan suparnik. Nadalje, nisu imali tako težak raspored poput nas, onda su još malo i mlađi, pa vjerojatno lakše podnose umor.
Tako zbori Jure Marelja, trener pobjednika iz gruškog derbija, referirajući se na činjenicu da je za razliku od splitskog Jadrana, hercegnovski imao u petak vrlo laganu utakmicu (19:8) protiv Mornara doma.

- Maksimalno ćemo se prvo nastojati odmoriti, ali i jednako tako maksimalno ozbiljno ući u utakmicu. Kao što smo to napravili u Trebinju. Ma, vjerujem je u ove moje momke. Znaju oni do čega su došli, ova pobjeda nad Jugom je jako značajna i velika. Možemo biti samo sretni i zadovoljni s ovim startom.

Je li očekujete da vaš suparnik iz Herceg Novog može nešto bitnije ponoviti u odnosu na Trebinje? Tamo ste ih dobili, između ostalog, na njihovim pogreška u preuzimanju vaših igrača pred kraj susreta.

- Jesu oni griješili, ali i mi smo tada napravili neke svoje pogreške. Opet, najbitnije je bilo pobijediti jer to su sve teška gostovanja. Ne očekujem osobno neke velike taktičke zamisli i novosti koje možemo u nekoliko dana sada izmisliti, kako kolega Petar Radanović, tako ni ja. Dinamika utakmice, njihova tranzicija, te ono što sam upozoravao prije Trebinja, kolektivna kontra, to je njihov najopasniji dio. Uz to imaju nekolicinu vrlo kvalitetnih pojedinaca koji funkcioniraju u posloženom sustavu - veli trener Marelja.

Sa 16-18 na 25 minuta

Jadran Split je odlična posloženu momčad sa 14 igrača, gdje se baš doslovno na svakog može osloniti...

- Možemo mi biti malo umorni, ali stvarno nas ima puno u rotaciji. Bitno je ući od početka onako kako znamo jer ako tako počnemo, puno se momčadi tome ne može othrvati kada igraju s nama. Po meni nam to još nedostaje malo. Nekako smo na tim počecima malo slabiji, onda završavamo stvarno kvalitetno i zasad pobjeđujemo. Trebamo podignuti tu razinu vrhunske igre s nekakvih 16-18 minuta do recimo 25 - ističe Ivan Marcelić.

Ono što pogoduje vašem treneru je da ima dvojicu podjednakih vratara koje uspješno mijenja, s tim da u posljednje vrijeme je Marcelić baš taj koji ulazi umjesto Anića i nerijetko donosi prevagu.

- To nam donosi širinu, da nije sve na jednom čovjeku, onda je i treneru lakše. Na kraju dana, ono najbitnije je da pobjeđujemo - napominje Marcelić.

U tom stilu ćemo samo zaključiti, neka Splićani pobijede i opet, na kraju nedjeljnog dana.

Linker
12. svibanj 2024 05:11