Elvis Fatović

 DAX IMAGES Nurphoto Via Afp
VATERPOLO

Elvis Fatović nastavlja berbu trofeja u Španjolskoj: Barceloneta stigla do 20. Kupa Kralja

Hrvatski trener hita i k novom naslovu prvaka budući da su uvjerljivo prvi u vaterpolskoj Primeri
Piše: Dean BauerObjavljeno: 14. travanj 2024. 14:46

Momčad Barcelonete osvojila je i još jedan, za taj klub ukupno jubilarni 20. Kup Kralja ili španjolski nacionalni kup. Za njihovog trenera, našeg Elvisa Fatovića je to već 11. trofej na klupi najmoćnije španjolske momčadi.

- Trebalo nam je ovo i to jako jer smo bili bez ijednog poraza godinu dana, da bi onda dvaput zaredom poraženi, u Ligi prvaka - malo nakon finala Kupa će iz Španjolske naš trener.

Barceloneta je na završnom turniru 8 najboljih momčadi Španjolskog kupa pobijedila redom Mataro 20:4 u četvrtfinalu, pa Barcelonu 16:8, da bi u finalu bili bolji od Sabadella 10:6. U osvajanju trofeja sudjelovao je i splitski ljevak u momčadi Barcelonete, Ivan Domagoj Zović. Trener Elvis Fatović od dolaska u Barcelonetu, u ljeto 2021., odmah nakon OI u Tokiju gdje je vodio Australiju, ne zna praktički za poraz u španjolskim vodama. Osvojio je svih dosadašnjih 11 trofeja, među kojima su 2 naslova prvaka Španjolske. Ostali su trofeji oni namijenjeni pobjednicima Španjolskog kupa, pa Katalonskog kupa, kao i Superkupa Španjolske. Sada Elvis hita i k novom naslovu prvaka budući da su uvjerljivo prvi u vaterpolskoj Primeri.

Linker
24. travanj 2024 23:21