Ivica Tucak i Barakude

 GORAN MEHKEK Cropix
RADNO LJETO

Europski prvaci vraćaju se za Zagreb, slijedi im let u Los Angeles, a onda - Svjetsko prvenstvo

‘Napravili smo sve što smo planirali za ovaj dio, a sad postoje još neke sitnice‘, kaže izbornik
Piše: Dean BauerObjavljeno: 30. lipanj 2023. 14:07

Dvjema pobjedama u Herceg Novom, protiv Francuske 9:8 i Crne Gore 13:9, hrvatska je vaterpolska vrsta okončala europski dio priprema za Svjetsko prvenstvo koje će se održati u japanskoj Fukuoki (16. - 30. srpnja). Barakude su još u petak ujutro, dan nakon osvajanja turnira u Herceg Novom ostali u tom gradu, obavili još jedan trening, te se uputili doma.

Doduše, neće baš ondje biti dugo. Petak predvečer i subota, da bi već tijekom nedjelje svatko kretao prema Zagrebu na posljednje okupljanje prije leta u Kaliforniju. Naime, europski prvak će boraviti u SAD, u Los Angelesu, od 3. do 11. srpnja odakle će letjeti za Japan odnosno Fukuoku.

- Napravili smo sve što smo planirali za ovaj dio, a sad postoje još neke sitnice koje ćemo dorađivati u Americi - veli izbornik Ivica Tucak.

- To ćemo raditi u sparingu s Amerikancima, a prvenstveno mislim na dorađivanje nekih stvari, prvenstveno s igračem više. Iako je on u dobrom dijelu, posebno protiv Crne Gore bio dobar. Za ovaj dio priprema sve jao dobro izgleda. Momčad ima energiju, identitet, tako da u ovom trenutku možemo biti zadovoljni s poslom koji je obavljen.

Promatrano samo kroz prizmu dvije utakmice s Talijanima, proteklog tjedna u Ostiji i Rimu (pobjeda i poraz), bilo je vidljivo da su dečki, dojma smo odlično tjelesno pripremljeni već sada. Naime, "lomili" su Italiju u druge dvije četvrtine, drugoj polovici utakmice što nešto ipak govori.

- Oni su sada prvenstveno silno umorni. Istina, ono što postoji, što je kod njih već usađeno je čvrstina karaktera. Bilo je to vidljivo već i prošle godine, na Svjetskom prvenstvu u Debrecenu i Budimpešti, pa onda i na Europskom prvenstvu u našem Splitu. Ne postoji utakmica koja je za nas izgubljena! To je važno i sjajno. Igramo do zadnje sekunde. To mi se jako sviđa i na tome ćemo jasno raditi i dalje. Kao što rekoh, igrači su sada logično i očekivano umorni, a sve radimo i tako tempiramo formu da budu na vrhuncu onda kada će to biti najpotrebnije, na turniru u Japanu - napominje izbornik Tucak i naglašava.

- Ima tu još stvari za raditi, tek ćemo sada ulaziti dublje u detalje, analize, te pripremiti neke stvari za ono što nas zanima. Pred nama je početi se polako pripremati i za onu utakmicu u skupini Svjetskog prvenstva koja je nama najbitnija (2. kolo, op.a), a to je Mađarska. Brzo će prvenstvo, dani munjevito prolaze.

U nedjelju, 2. kolovoza Barakude će odraditi još jedan trening u večernjim satima. Za tada je planirano da izbornik Ivica Tucak predoči i popis od 16 igrača (trenutačno ih ima 18) koje vodi na pripreme u Kaliforniju. Na tim će pripremama otpasti još jedan igrač, te će s 15-icom put Svjetskog prvenstva u Fukuoki.

Linker
29. travanj 2024 22:32