TOM DUBRAVEC Cropix
UGLEDNA IMENA

Hrvati su pojačali još tri reprezentacije, a najviše Francuze: Ovo je još jedan dokaz kolika smo velesila

Nije to baš tako od jučer, ali definitivno se potvrđuje i na ovom Svjetskom prvenstvu
Piše: Dean BauerObjavljeno: 18. srpanj 2023. 23:18

Stvarno smo velesila. U vaterpolu definitivno. Ne samo što imamo svoju moćnu i jaku reprezentaciju koja godinama redovno osvaja medalje, već imamo igrača i stručnjaka i za "posuditi" drugim momčadima.

Da je Vjeko Kobešćak pomoćni trener francuske reprezentacije, iako bi mi rekli i puno više od toga, znao je od ranije. Viđeno i u Hrvatskoj, prošle godine na EP u Splitu. No, u francuskoj momčadi je i još jedan Hrvat. Splićanin, ljevak Duje Živković (32) koji je nekoć igrao i za Hrvatsku (2013. - 2014., uz broncu na FINA kupu u Almatiju). Duje je izvorno poškovac koji je od 2008. do 2015. igrao za Mladost, a potom preselio u Francusku gdje još uvijek igra. Inače, francuske je papire dobio i Dubrovčanin Dražen Kujačić (32), ali nije još zaigrao za reprezentaciju.

U reprezentaciji aktualnih svjetskih doprvaka, Italiji je već duže vrijeme i stožeru, kao trener vratara, Rovinjanin Goran Volarević. Još jedan bivši hrvatski reprezentativac (srebro u Kranju na EP 2003.).

Nije sve. U Kini, u tamošnjem stožeru, izborniku Petru Porobiću, inače Crnogorcu, prvi je pomoćnik Splićanin Ivan Asić, ali ondje je i pomoćni trener Igor Pezelj, zadužen za vratare, ali i za statističku obradu. Obojica su svojedobno bili u stožeru Barakuda.

Linker
23. svibanj 2024 11:09