BOZIDAR VUKICEVIC Cropix
SLAVLJE BARAKUDA

Hrvatska bez ikakvih problema nadigrala Gruziju i izborila polufinale EP-a s Italijom, Bijač fenomenalan

Hrvatska je u četvrtfinalu Europskog prvenstva u Spaladium Areni srušila Gruziju 16:5
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 06. rujan 2022. 21:37

HRVATSKA - GRUZIJA 15:5 (4:0, 2:2, 6:1, 3:2)

HRVATSKA: Bijač (10+2 obrane), Burić 2, Fatović 3 (1-1), Krapić, Lazić, Bukić 3, Biljaka, Žuvela 1, Marinić Kragić 1, Vrlić, Bašić 1, Harkov 3 (2-2), Popadić (4 obrane). IZBORNIK: Ivica Tucak.

GRUZIJA: Razmadze (2 obrane), Vapenski (0-1), Dadvani, Šušiašvili 3, Bitadze 1, Jelača, Jahaia, Tkešelašvili, Imnaišvili, Magrakvelidze 1, Adeišvili, Vasić (0-1), Šubladze (2 obrane). IZBORNIK: Dejan Stanojević.

PETERCI: Hrvatska 3-3, Gruzija 0-2.

OSOBNE POGREŠKE: Hrvatska 10, Gruzija 11. TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Dadvani (31)

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Hrvatska 5-8 (62%), Gruzija 2-8 (20%).


Hrvatski vaterpolisti opet su u polufinalu velikog natjecanja, pobjedom nad Gruzijom 15-5 (4-0, 2-2, 6-1, 3-2) u koju nitko nije imao pravo sumnjati, podmlađena momčad Ivice Tucka došla je na prag do osvajanja novog odličja. Sad ih u polufinalu u Spaladium Areni u četvrtak očekuju Talijani koji su se također lako u svojem četvrtfinalu sa 16-8 obračunali s Francuzima Vjeke Kobešćaka.

Nikad lakše

Put među četiri trenutačno najbolje momčadi Starog kontinenta bio je zapravo vrlo lagan. Ždrijeb se otvorio kao nikad. Nakon pobjeda u skupini protiv Malte i Francuske te remija s Grčkom izboren je direktan ulazak u četvrtfinale. Tri pobjede protiv ne baš renomiranih suparnika bile su dovoljne za polufinale. Nikad lakše! No, tek sad počinje pravi turnir u kojem su s druge strane očekivano prošli Mađari i Španjolci. Slično je bilo i na zadnjem EP-u prije dvije godine u Budimpešti, jedina promjena je ta što su sad u igri za odličja ostali talijani, prije dvije godine su to bili Crnogorci.

Gruzijci se, realno, nisu imali čemu nadati u ovom četvrtfinalu. Nakon nekoliko propuštenih napada s obje strane, najprije je dvaput iz peterca zabio Harkov.

Sigurna pobjeda

Do kraja prve četvrtine zabili su Fatović i Žuvela da bi Gruzijci zaprijetili tek na početku druge četvrtine golom Šušiašvilija, zatim i Bitadzea. Do kraja tog dijela zabio je Burić, a zatim i Harkov svoj treći gol za povratak na sigurnih plus 4.

Posljednjje dvije dionice nisu donijele promjenu, premda su i suparnici još jednom doprli do mreže opet odličnog Bijača; zabili su Bašić, Bukić i dvaput Fatović i opet Bukić za novo povećanje vodstva i mirnu završnicu. U zadnjih osam minuta ušlo se rezultatom 12-3, a to je zapravo pravi odraz snaga ovih dvaju suparnika. Bilo je to, naravno, rutinsko odrađivanje posla...

Linker
22. travanj 2024 03:34