Hrvatske vaterpolistice do 15 godina svladale su Srbiju

 HRVATSKI VATERPOLO SAVEZ
BILO JE TO RUTINSKI

Hrvatska deklasirala Srbiju usred Zagreba! Samo jedna igračica zabila dvostruko više golova od suparnica

Srpkinje bi, da malo iskarikiramo, šansu imale samo da se naše igračice nisu pojavile na bazenu
Piše: Dean BauerObjavljeno: 26. lipanj 2023. 21:17

HRVATSKA - SRBIJA 16:3 (2:1, 5:1, 4:0, 5:1)

ZAGREB – Plivalište uz Savu. Suci: Markopoulou (Grčka) i Marquet (Španjolska).

HRVATSKA: Prelević, Jazvin 7, Mijat 1, Rogulj 1, Matičević, Antunović, Srhoj 4 (2-2), Brzović, Mojaš, Galić 1, N. Janković 1, Moretti 1, Domazet. TRENER: Višeslav Sarić.

SRBIJA: Lovčević, Kovačević, Z. Ratković, Bulajić, Pejić 1, Ćuk, Branković, N. Ratković 1, J. Janković 1, Petrović, Pavić, Jelenić, Jovanović. TRENER: Nemanja Ličanin.

PETERCI: Hrvatska 2-2, Srbija -.

Potpuno na tragu očekivanog. U 3. kolu, ujedno i završnom krugu nadmetanja u A skupini Europskog prvenstva do 15 godina u Zagrebu, Hrvatska je ostvarila prvu pobjedu. Hrvatice su vrlo uvjerljivo i lagano pobijedile Srpkinje koje su šansu za pozitivnim rezultatom imale samo da se naše igračice nisu pojavile na bazenu.

Očita je razlika u kvaliteti ova dva sastava, ali i inače sve više u mlađim uzrastima, pa i do seniorki, kvaliteta Hrvatske raste u odnosu na Srbiju s kojom je hrvatski ženski vaterpolo bio relativno izjednačen do prije 5-6 godina. U pobjedi mladih Hrvatica nezaustavljiva je bila primarno Nina Jazvin koja je postigla čak 7 pogodaka. U drugoj polovici utakmice, Hrvatska je potpuno anemičnim učinila napad Srpkinja koje su uspjele poentirati samo jednom, tek 16 sekundi prije kraja utakmice.

Hrvatski trener Višeslav Sarić je uoči utakmice protiv Srpkinja najavio - "Sada idemo pobjeđivati". I bi tako. Nadamo se da će se i nastaviti. Naime, ovom pobjedom, Hrvatska je osvojila treće mjesto u A skupini, te su za suparnice u osmini finala dobile Čehinje. Sastav Češke je u C skupini osvojio drugo mjesto ispred Irske s kojom su remizirale 13:13 i Ukrajine od kojih su bile bolje 18:9. Izgubile su od Rumunjki, 7:9.

Standings provided by Sofascore
Linker
05. prosinac 2023 03:23