U klubu protivnici, u reprezentaciji suigrači - Luka Bukić i Goran Grgurević

 TONCI PLAZIBAT Cropix
PRIPREME BARAKUDA

Hrvatska ima novog reprezentativca: Izbornik objavio popis, a na njemu osvanulo zanimljivo ime

Centar rodom iz Crne Gore osvježenje je na popisu europskih prvaka koji se okupljaju u Zagrebu
Piše: Dean BauerObjavljeno: 26. prosinac 2022. 20:32

Posljednji dani stare, kao i prvi dani nove godine, gotovo su pa u pravilu ujedno određeni za pripreme vaterpolskih reprezentacija. Ne samo hrvatske. Ovih dana počinju pripreme i francuske vrste, dok su srpska i španjolska reprezentacija otputovale u SAD gdje će se pripremati, ali i odigrati dva turnira. Mađari će se okupiti početkom 2023. u Budimpešti i tada će im sparirati naše Barakude. Međutim, europski prvaci, dakle hrvatski vaterpolisti okupit će se i ranije. Ovaj tjedna, od danas do četvrtka u Zagrebu. Prvi put nakon europskog zlata u Splitu, dok će im se na plivalištu uz Savu pridružiti i Crnogorci s kojima će u srijedu odigrati prijateljsku utakmicu.

No, ono što je malo intrigantnije ili u najmanju ruku zanimljivije je popis igrača koji je za zagrebačke pripreme objavio izbornik Ivica Tucak. Naime, na popisu je jedno ime koje dosad nikada nije bio na pripremama Barakuda. Za očekivati je da bi se mogao i naći u postavi za samu utakmicu Hrvatska - Crna Gora. Riječ je o Goranu Grgureviću. Dubrovčanima nije nepoznat, iako su ga u biti spoznali tek od jeseni kada je potpisao za Jug AO.

Naime, Goran Grgurević (24) je centar Gospara, inače Hrvat iz Crne Gore. Ovaj Bokelj, rođen u Kotoru 1998. vaterpolo je počeo trenirati i igrati u Primorcu iz Kotora iz kojeg ga je put vodio u Francusku. Prvo Tourcoing kod Lillea gdje je bio najbolji centar Francuske lige u sezoni 2020/21. Sezonu kasnije je igrao za Pays d’Aix iz Aix-en-Provencea iz kojeg je ljetos došao u Jug AO.

image
RONALD GORSIC Cropix

Prema kazivanjima upućenih, sjajno se uklopio u dubrovačku momčad, igrački, ali i izvan tog konteksta. Zamijetio ga je i izbornik Tucak, dok budući da Goran Grgurević, uz vaterpolsku kvalitetu, od ranije posjeduje i hrvatsko državljanstvo, te iskazanu želju igranja za Hrvatsku.

Poziv među 17 kandidata za Barakude je dosta logičan slijed. Ono što dodatno upada u oko su njegove godine, tek 24 ljeta. Važno i s gledišta da su naši centri s EP u Splitu ipak dosta stariji - Josip Vrlić će u travnju navršiti 37, kapetan Ivan Krapić u veljači 34 godine. Mogućnost nastupa Gorana Grgurevića za Hrvatsku je trenutačna jer on nikada u karijeri nije igrao za državu u kojoj je rođen, Crnu Goru. Mogao bi ovo biti početak jedne zanimljive priče. Sada je sve samo na Grgi.

Linker
06. svibanj 2024 08:56