Nikša Dobud, Luka Bukić i Marino Čagalj
 VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX Cropix
KREĆE LOV NA TRROFEJE

Hrvatska ima novu - supermomčad: ‘Kupili smo sve, nešto kao PSG, doveli smo i - Messija!‘

Splitski Jadran želi trofeje nakon 30 godina suše, doveo je zvučna pojačanja...
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 16. rujan 2021. 22:21

Na Zvončacu žive lijepe dane, lijepu godinu. Jadranaši su, naime, konačno dobili, prije nekoliko mjeseci još, balon nad svojim plivalištem što im značajno uvećava i olakšava mogućnosti treninga. Tijekom ljeta su mlađi uzrasti kluba na turnirima nacionalnih kupova i prvenstava bilježili vrlo dobre rezultate, zaključno s baš prije nekoliko dana, naslovom prvaka Hrvatske u konkurenciji Nade.


No, sada se pozornost usmjerava na “vrh koplja”, na seniorsku ili prvu momčad. Ona je, kako je već znano, silno ojačana ovog ljeta na izmaku, pa su s time narasle i ambicije Jadrana.

image
VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX Cropix

I Harkov, Čagalj, Anić...

- Ovoga smo ljeta poput PSG-a, kupili sve, pa i Messija - nasmijao je sve nazočne Jadranov kapetan Anđelo Šetka, a vaterpolskim Messijem označio je Luku Bukića, reprezentativca Hrvatske, koji se iz Mladosti preselio u Jadrana.


Baš kao i njegov otac Perica prije 30 godina, ali to je bila posudba kako bi klub sa Zvončaca što bolje prezentirao Hrvatsku u Kupu prvaka. Uz Pericu Bukića tada je stigao i Dubravko Šimenc, pa se snažni Jadran okrunio naslovom europskog prvaka. Godinu će dana kasnije obraniti titulu, bez pomoći Bukića i Šimenca. Bio je to, paradoksalno, posljednji trofej Jadrana.


Ove sezone Jadran namjerava prekinuti sušu. Osim Bukića, Jadran se ojačao budućim reprezentativcem Hrvatske Konstantinom Harkovom, pa iskusnim Nikšom Dobudom, vratio se vratar Mate Anić iz francuskog Reimsa, dok je Marino Čagalj stigao iz Spandaua.


- Momčad je zaista kompetitivna i želja nam je da uđu u borbu za svaki trofej. Nadamo se primarno prvenstvu i Kupu Hrvatske. Teško je sada reći što će biti, jer nam u ovom trenutku nedostaje trening-utakmica, ali momčad je složena tako da je dobra na svim mjestima. Mislimo da imamo što pokazati.


A što kaže Messi?
- Znam zašto sam doveden i dobro je da se priča o trofejima. Imamo lijepu priliku. Prošle godine sam s Mladosti osvojio titulu prvaka Hrvatske, spreman sam sada to ponoviti s Jadranom.


Od lova na trofeje ne bježi ni trener Mile Smodlaka.
- Presretan sam što se u Split vratio ozbiljan vaterpolo. Nestrpljivo čekam da krenemo i da vidimo našu vrijednost. Vrijeme je za titule.

Prvi test u Crnoj Gori

Jadran će krenuti uskoro, od 22. do 26. rujna u Podgorici se igra prvi krug kvalifikacija Lige prvaka.


- Od sedam momčadi će četiri proći dalje - kazao je sportski direktor Dejan Savičević.


- Ne bismo trebali imati problema, ali nakon toga ide još jedan krug s četiri skupine po četiri kluba, a onda i playoff runda da bi se ušlo u grupnu fazu.


Suparnici u Podgorici bit će Jadran iz Herceg Novog, OSC iz Budimpešte, ENKA iz Turske, Apollon iz Smyrne, ruski Sintez i litavski Žaibas.

Linker
20. travanj 2024 00:12