Foto: Vojko Basic / CROPIX
SLIJEDI ŠLAGER

HRVATSKA JE PRVI GOL PRIMILA NAKON ŠTO IH JE ZABILA - 15! Odrađeno 'kupanje' s Kinezima uoči velikog vaterpolskog klasika protiv Srbije

Piše: Dean BauerObjavljeno: 14. prosinac 2019. 19:54

Rezultat druge utakmice naše izabrane vrste, a ukupno 3. kola A skupine Svjetskog prvenstva za igrače do 20 godina u Kuvajtu, govori baš dovoljno. Prvi su pogodak Kinezi postigli tek u trećoj četvrtini i to nakon vodstva Hrvatske 15:0. Ono što ipak svakako valja naglasiti i pohvaliti je maksimalna usredotočenost do posljednje sekunde utakmice, neovisno tomu što je sve bilo jasno već sredinom druge četvrtine.

- To i jest ono što je važno iz ove utakmice. Pristup bitno drukčiji, ozbiljniji od prvog do posljednjeg trenutka, a u odnosu na prvu našu utakmicu s Južnoafrikancima - jučer će iz Kuvajta naš trener Joško Kreković. Toliko o Kinezima odnosno subotnjoj utakmici, poglavito stoga što nedjelja donosi šlager.

Slijedi naime derbi kola naše skupine, ali i cijelog dana, utakmica Hrvatske i Srbije. Bez imalo dvojbe, utakmica za prvo mjesto u skupini koje pak jamči izravan ulazak u četvrtfinale.

- Naravno da je važna utakmica, takva je svaka na ovakvim turnirima i sigurno da je riječ o prvom jakom suparniku, ali stoji i dalje ono što sam govorio prije odlaska u Kuvajt. Ovo što danas slijedi ipak još uvijek nema težinu eliminacijske utakmice - veli Kreković.

To je već drugi dio priče našeg trenera kada je spominjao kako nije siguran niti što nam više odgovara. Imati kontinuitet utakmica, te osminu finala koja neće donijeti nekog osobito zahtjevnog suparnika ili dan odmora. Jasno, to ne znači da se danas u Kuvajtu neće ići "punim gasom". S obje strane.

- Srbi su dobri. To je ozbiljna, jaka momčad koja s nama i još 5-6 momčadi spada u sam svjetski vrh. Igrači su mislim svi do jednog iz srpskih klubova. Imaju dobrog ljevaka, dvojicu baš mlađih centara, ali jako dobrih, solidnog vratara...

Koliko se to razlikuje od one momčadi Srbije koja se ljetos pripremala u Varaždinu s našom reprezentacijom, odnosno igrala ondje na turniru i slavila s golom razlike?.

- Vrlo slična. Imaju drugog igrača na desnoj strani, drugog ljevaka. Nema im prvog braniča koji je ozlijeđen, ali je zamjena jako dobra. Ma, nema dvojbe da će to biti vrlo izjednačena, baš prava utakmica. Nama je samo bitno da uđemo u susret od početka krajnje ozbiljno, koncentrirano. Onda će sve ostalo doći - iz Kuvajta će trener Joško Kreković.

Inače, drugoj utakmici 3. kola naše A skupine, Srbija je jednakom lakoćom pobijedila 26:6.

Poredak: Srbija 4 (2) Hrvatska 4 (2), Japan 2 (2), Kina 2 (3), Južna Atrika 0 (3). Napomena: u zagradama je broj odigranih utakmica.

Utakmica Hrvatska - Srbija igra se u nedjelju, s početkom u 15.30 po našem vremenu.

Linker
05. svibanj 2024 07:30