TONCI VLASIC Cropix
SPEKTAKL U GRUŽU

Hrvatska legenda uoči Zvezde sve odvela na Biokovo: ‘Bilo je to sučeljavanje sa strahovima na staklenom mostu‘

Dubrovački Jug osiguranje u utorak (20.00) u Gružu dočekuje Zvezdu u prvoj utakmici četvrtfinala Eurokupa
Piše: Davor BuconićObjavljeno: 09. travanj 2024. 17:58

Na mladima svijet ostaje, shvatili su to i seniori Jug Adriatic osiguranja pa su se proteklog tjedna povukli iz Dubrovnika prepustivši gruški bazen nadolazećoj svjetskoj vaterpolskoj mladosti. Zbog Međunarodnog turnira “Tomo 2024. za uzrast do 12 i do 14 godina, jugaši su se bili preselili u Makarsku.

- Pripreme za Crvenu zvezdu i sve ono što nas kasnije očekuje su bile više nego dobre, naporne za igrače. Kako je sezona do sada bila prepuna natjecanja nismo imali vremena vratiti se treningom i fizički i psihički i na to nadograditi taktički dio. Sve smo to pokušali napraviti u Makarskoj i veliko hvala ljudima na bazenu i gradu Makarskoj koji su nas primili više nego gostoljubivo. Vjerujem da smo uspjeli podignuti formu ili je vratiti pojedinim igračima i da smo napravili dobru pripremu za utakmice koje nam slijede, a prva je protiv Crvene zvezde - po povratku u Dubrovnik rekao je trener Vjekoslav Kobešćak koji je jugaše odveo i na Biokovo.

- Bili smo na poznatom tzv. Skywalku na Biokovu, ali nije to bio onaj naš uobičajeni team building, trening, pa druženje i zabava. To je bilo više sučeljavanje sa strahovima na staklenom mostu - kroz smiješak će trener Kobešćak.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Zvezda ima sjajne centre

U utorak od 20.00 sati Jug Adriatic osiguranje u prvoj utakmici četvrtfinala Eurokupa dočekuje Crvenoj zvezdu s kojom su prije dva tjedna igrali u Beogradu u Premier ligi. U bazenu koji nosi ime po Dubrovčaninu, Vlahi Bati Orliću, jugaši su bili bolji (14:13).

- Očekujem tešku utakmicu. Mi nažalost nećemo biti kompletni, izostat će Franko Lazić koji ima suspenziju s posljednje utakmice u Eurokupu u Budimpešti protiv Vasasa. To će nam i te kako otežati pripremu utakmice. Crvena zvezda ima dvojicu vrhunskih centara koji usporavaju igru. Temelje svoju igru na rutini i iskustvu, te ako uspiju nametnuti svoj ritam onda je teško igrati protiv njih. Igrali smo prije dva tjedna s njima i pobijedili smo s golom razlike u otvorenoj utakmici do samog kraja. Mislim da će tako biti i u sljedeće naše dvije utakmice - istaknuo je Kobešćak koji je kratko prokomentirao i prve tri utakmice četvrtfinala Eurokupa.

- Nisam se posebno bavio tim utakmicama. Ako prođemo Crvenu zvezdu tada ću se tome posvetiti, posebice utakmici Primorja EB koje nas čeka u polufinalu našeg doigravanja za prvaka Hrvatske. Možda je rezultat utakmice Vouliagmeni - Primorje previsok (14:9). Ostala dva su manje očekivana, pobjeda Spandaua 04 protiv Savone (11:10) i što se Sabadell mučio protiv Steaue (6:5) - veli trener Vjekoslav Kobešćak koji je po ispadanju iz Lige prvaka i ulasku u ovaj drugi po kvaliteti europski vaterpolski kup rekao samo kratko i jasno.

- Idemo ga osvojiti!

Trener Zvezde skrivao karte pred Jug

- Izvukli smo instituciju svjetskog vaterpola. Jug je uz španjolski Sabadell najteži mogući suparnik kojeg smo mogli dobiti za protivnika u četvrtfinalu, ali u četvrtfinalu Eurokupa nema lakih protivnika, već teških i onih još težih. Eurokup se kvalitetom dosta približio Ligi prvaka, pogotovo ove sezone ako se uzme u obzir da je osam sastava nakon nastupa u skupini Lige prvaka svoj europski put nastavilo u osmini finala Eurokupa. Bez obzira na to što je Jug pomlađen u odnosu na prethodne sezone, imaju igrače koji će dominirati narednih godina. Prije svih tu mislim na Marka Žuvelu i Rina Burića. Sve naše utakmice u posljednje vrijeme su bile neizvjesne, nije se dogodilo da nas je Jug nadigrao neovisno je ulazio u naše susrete kao favoriti - rekao je trener Crvene zvezde, Aleksandar Filipović, ali i dometnuo još nešto. Neposredno nakon poraza u Beogradu od jugaša prije dva tjedna.

- Mi smo skrivali karte pred utakmice Eurokupa. (dbu)

Linker
20. travanj 2024 19:58