Spain‘s coach David Martin (R) and wing captain Felipe Perrone celebrate their victory over Croatia after the men‘s water polo semi-final match between Hungary and Montenegro at the European Water Polo Championships on January 24, 2020 in Duna Arena of Budapest, Hungary. (Photo by Attila KISBENEDEK/AFP)

 ATTILA KISBENEDEK Afp
GUST RASPORED

Hrvatska nakon gorkog razočaranja na Svjetskom prvenstvu ekspresno dobiva novu priliku, plasman je gotovo siguran

Europsko prvenstvo u Izraelu ujedno su i kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Dohi
Piše: Dean BauerObjavljeno: 27. srpanj 2023. 09:46

Nešto na što nismo baš obraćali pozornost posljednjih 18 godina. Kvalifikacijski put Hrvatske za sljedeće svjetsko prvenstvo. Naime, kada niste u krugu najboljih 5-6 momčadi na jednom turniru, onda jasno da tek valja izboriti sljedeći turnir.

Kao što je od prije znano, skoro pa koji dan nakon Fukuoke slijedi i novo SP. Malo karikiramo, ali ne puno. Sljedeće SP u vodenim sportovima održat će se već u veljači 2024. u Dohi, glavnom katarskom gradu. Za Dohu su se iz Fukuoke već plasirali Grčka, Srbija i Mađarska ulaskom u polufinale SP 2023., a još ranije i Španjolska, te Italija. No, bude li Italija petoplasirana na ovom SP, tada će i šestoplasirani iz Fukuoke osigurati Dohu.

Za ostale je tu presudno Europsko prvenstvo u Izraelu, a ono počinje već 3. siječnja 2024. u Netanyi. Makar, nema baš prevelike drame za Hrvatsku. Valja samo pričekati konačan poredak SP u Fukuoki, vidjeti koji će primjerice biti Amerikanci (poredak 5. do 8. mjesta), pa da znamo do kojeg će se točno mjesta iz Netanye moći u Dohu.

Moguće je primjerice biti čak i tek 9. na EP u Izraelu, pa se plasirati na SP u Dohu.

Linker
27. svibanj 2024 19:54