Izbornik Ivica Tucak
 NIKSA STIPANICEV/CROPIX
‘NAJBITNIJE KVALIFIKACIJE‘

Hrvatska počela najčudnije pripreme, izbornik Tucak otkriva: ‘Nastojat ćemo odmah cijepiti sve igrače‘

U Zagrebu se okupljaju naši vaterpolisti za turnir Svjetske lige i skorašnji predolimpijski turnir
Piše: Dean BauerObjavljeno: 27. prosinac 2020. 12:17

Jutros se u Zagrebu okupljaju Barakude. Doista se od srca nadamo da će ovo okupljanje i pripreme proći točno u mjeri i na način kako je i zamišljeno, odnosno da se neće ponoviti scenarij s prijašnja dva okupljanja koja nisu u cijelosti uspjela.

Podsjetimo, ljetos na Korčuli pripreme su morale biti prekinute poradi slučajeva koronavirusa, a jesenas u Zagrebu tek što su se okupili, iz istog su se razloga morali i razići. Nadamo se da su vaterpolski reprezentativci time “ispucali” svoju lošu karmu za ovu godinu, štoviše i nadolazeće mjesece, pa onda i cijelu olimpijsku 2021.

Čeka se Fatović

Ivica Tucak, izbornik Barakuda pripreme je sazvao poradi vrlo skorašnje “akcije Debrecen”, a u biti nadolazeća dva mjeseca donose presudno razdoblje našoj izabranoj vrsti za njihove olimpijske snove i ambicije. Prva akcija im je Debrecen u Mađarskoj, od 8. do 10. siječnja kada igraju na europskom kvalifikacijskom turniru za završnicu Svjetske lige. No, ono što je ipak udarno u početku godine su predolimpijske kvalifikacije u Rotterdamu od 14. do 21. veljače 2021.

- Samo i isključivo Rotterdam je bitan. Sve je njemu podređeno i ništa drugo nije važno. Debrecen je jedna prolazna postaja, dobrodošla etapa s tri jake utakmice - napominje na početku izbornik Tucak.

Pripreme uoči Debrecena su razdijeljene u dva mini-ciklusa, oba u Zagrebu. Prvi starta danas i traje do 30. prosinca, dok drugi slijedi od 3. do 6. siječnja nakon kojeg odmah slijedi i put u Mađarsku. Od 20 pozvanih igrača očekuje se da će u prvom dijelu u metropoli biti 18-19 igrača.

- Oslobodio sam samo prvog dijela, dakle do 30. prosinca Antu Vukičevića kojem žena svaki dan treba roditi, a za svaki slučaj možda neće biti ni Lorena Fatovića. Njegov PCR test je negativan, ali mu je djevojka navodno pozitivna, pa za svaki slučaj ne želimo ništa riskirati. Naime, Loren bi se još jednom trebao testirati u Dubrovniku u nedjelju ujutro, te ukoliko je sve u redu, istog dana će nam se i pridružiti.

Je li bilo nekih kontakata, bilo preko HOO, Stožera civilne zaštite, Ministarstva turizma i sporta glede cjepiva? Naime, jasno da mladi sportaši ne spadaju u rizičnu skupinu koju bi trebalo među prvima cijepiti, ali... Barakudama ipak slijede važna nadmetanja, u konačnici i taj predolimpijski turnir na kojem je ulog najveći mogući u sportu - nastup na Igrama. Ondje, u Rotterdamu ako su trojica ljudi iz reprezentacije (igrači i stožer) zaraženi, cijela će se momčad automatski isključiti s natjecanja i Tokio ostaje nedosanjani cilj.

Na sve moramo misliti

- Ono što jesam inzistirao kod vodstva našeg Saveza je da u prvoj sljedećoj “tranši” cjepiva koje dolazi u Hrvatsku, odmah nakon Nove godine, da pokušamo sve cijepiti, da smo mirni s te strane. Sad, kakva će biti procedura, hoće li to biti moguće, vidjet ćemo.

Drugim riječima stožer Barakuda na čelu s izbornikom nema u mislima samo suparnike u vodi, osmišljavanje taktike i strategije za njih, već i “suparnika” više u jednom virusu.

- Na sve moramo misliti jer sve što se događa oko nas nije nimalo normalno. Puno je čudnih ishoda, rezultata u sportu ove godine. To me čini dodatno opreznim i mi taj Rotterdam moramo izvući kako najbolje znamo - na početku će priprema šef stožera Barakuda, Ivica Tucak.

-------------------------------------------------------------------------------

Popis reprezentativaca

VRATARI

1. Marko Bijač (Pro Recco)

2. Ivan Marcelić (Mladost)

3. Toni Popadić (Jug AO)

4. Marin Šparada (Solaris)

CENTRI

5. Josip Vrlić (Mladost)

6. Luka Lončar (Jug AO)

7. Nikša Dobud (Pro Recco)

8. Luka Lozina (Vouliagmeni)

BRANIČI

9. Andro Bušlje (Mladost)

10. Marko Macan (Waspo 98 Hannover)

11. Rino Burić (Jadran)

12. Hrvoje Benić (Jug AO)

NAPADAČI

13. Lovre Miloš (Mladost)

14. Maro Joković (Brescia)

15. Xavi Garcia (Jug AO)

16. Luka Bukić (Mladost)

17. Loren Fatović (Jug AO)

18. Ante Vukičević (Marseille)

19. Franko Lazić (Mladost)

20. Zvonimir Butić (Jadran)

Linker
25. travanj 2024 06:21