VLADIMIR DUGANDZIC Cropix
EP U VATERPOLU

Hrvatska poražena od Italije: ‘Koncentrirali smo se i to je rezultiralo željom, voljom i organiziranom igrom‘

Hrvatska ženska reprezentacija pretrpjela podnošljiv poraz od Italije u četvrtfinalu Europskog prvenstva
Piše: Dean BauerObjavljeno: 05. rujan 2022. 19:15

HRVATSKA - ITALIJA 8:16 (2:5, 2:4, 2:3, 2:4)

HRVATSKA: Ratković, Miljković 1, Desnica, J. Butić 1, Lordan, Skelin 1, Brnetić 1, Kangler, Rožić 1, I. Butić 1, Barišić, D. Butić 2, Marić (8 obrana). IZBORNIK: Aljoša Kunac.

ITALIJA: Condorelli (obrana), Tabani 2, Galardi 1, Avegno 1, Giustini 2, Bettini 2, Picozzi 1, Bianconi 1 (1-1), Cocchiere 2, Marletta 3, Di Claudio, Cergol 1, Banchelli (7 obrana). IZBORNIK: Carlo Silipo.

PETERCI: Hrvatska -, Italija 1-1.

OSOBNE POGREŠKE: Hrvatska 9, Italija 6. TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Brnetić (32).

REALIZACIJA IGRAČICE VIŠE: Hrvatska 4-5 (80%), Italija 4-8 (50%)


Hrvatske vaterpolistice u Splitu će se boriti za poredak od 5. do 8. mjesta, dok će Setterosa, kako na Apeninima tepaju svojim vaterpolskim reprezentativkama, u borbu za kolajnu. Najavili smo utakmicu predvidljivog ishoda, prognozirali sigurnu pobjedu Italije. Ne zato jer imamo izrazito pouzdanu kuglu od Swarovski kristala, već stoga što je Italija ipak bitno bolja od Hrvatske, kada je ženski vaterpolo u pitanju.

Kako je i najavio izbornik Kunac, prvi se put u hrvatskom sastavu u Splitu, nakon izlaska iz izolacije, pojavila Dina Lordan. Neovisno 10-ak dana provedenih izvan ritma treninga odnosno bazena, sama činjenica da se ipak radi o jednoj od najstarijih ili najiskusnijih igračica, rođena 1994. ulijevala je nešto malo više sigurnosti u hrvatskim redovima.

Ujedno, od prve je minute naša vrata čuvala Andrea Marić koja je u prijašnjoj utakmici (Grčka) branila zadnje tri četvrtine. Andrea je u konačnici čak i prikupila relativno dosta obrana, 4 u samo prvoj četvrtini, ali opet to nije moglo biti od prevelike pomoći protiv za Kunčev sastav prejake Italije. Sve to kao da su predosjetili i gledatelji pa ih s okupilo najmanje dosad na utakmicama ženske reprezentacije odnosno oko 200. Od toga je polovica bilo Talijana. Ipak, ne može se ne istaknuti da je Hrvatska doživjela poprilično "podnošljiv" poraz.

"Koncentrirali smo se i to je rezultiralo željom, voljom i organiziranom igrom. Zadovoljni smo jer smo čak dvije zadnje četvrtine bili u egalu protiv superjakih Talijanki, kojima smo dali čak osam golova. Znam da su cure umorne. Ima njih 5-6 koje su igrale još i juniorsko Svjetsko prvenstvo u Beogradu, ostale su imale 20-ak dana priprema. Sve to ostavlja traga. Pokušat ćemo ostati pribrani, koncentrirani, mentalno jaki do kraja turnira", kazao je izbornik Aljoša Kunac.

Od srijede ćemo nadamo se ipak gledati kudikamo zanimljivije utakmice jer će se i naše djevojke susretati sa suparnicama iz svog jakosnog razreda.

Linker
23. travanj 2024 11:27